Kiszúrták, hogy tele az egyik vevő tárcája, megverték és kirabolták áldozatukat

2017. április 19. szerda 13:18

Kiszúrták, hogy tele az egyik vevő tárcája, megverték és kirabolták áldozatukat

Jogerősen négy, illetve öt év szabadságvesztésre ítélt a Pécsi Törvényszék két férfit, akik még tavaly megvertek és kiraboltak egy harmadikat. 

A bíróság közlése szerint a rovott múltú, többszörösen büntetett előéletű, ittas vádlottak 2016. március harmincadikán este tíz körül Pécsett, egy éjjel-nappali üzletben felfigyeltek arra, hogy egy vásárló nagyobb összegű készpénzt tart magánál.

Az üzletből távozó vevőt követni kezdték, majd egy téren az egyikőjük hátulról megragadta mindkét karját és azokat hátrafeszítette, miközben a társa egy ízben ököllel a férfit arcon vágta. Áldozatuk zsebeit kiforgatták, és pénztárcájából harmincezer forintot kivettek, majd kereket oldottak. Szerencsére a sértett a bántalmazás során nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

Korábban az egyik vádlottat - mint visszaesőt - négy év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és négy év közügyek gyakorlásától eltiltásra, a másik vádlottat - mint különös visszaesőt - öt év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és öt év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte a Pécsi Járásbíróság.

Az elsőfokú bíróság ítéletét a Pécsi Törvényszék április tizennyolcadikán bírálta felül és a kiszabott büntetéseket helybenhagyta. Az elsőfokú bíróság ítélete a másodfokú határozattal jogerőre emelkedett.

Forrás: Pécsi Törvényszék