Kinyit a Zsolnay Negyed és a világörökségi látnivalók

2020. június 18. csütörtök 15:40

Kinyit a Zsolnay Negyed és a világörökségi látnivalók

A veszélyhelyzet megszűnését követően megnyitja kiállításait a pécsi Zsolnay Örökségkezelő NKft. péntektől újra látogathatók a Zsolnay Kulturális Negyed tárlatai, a világörökségi helyszínek és a Középkori Egyetem.  

 

Június 19-én délelőtt 10 órától ismét megnyitják kapuikat a Zsolnay Kulturális Negyed látnivalói: A Zsolnay Aranykora - Gyugyi-gyűjtemény, a Rózsaszín Zsolnay kiállítás, a Család- és gyártörténeti kiállítás, a Zsolnay Mauzóleum, a Látványmanufaktúra, a Labor - Interaktív Varázstér és a Bóbita Bábmúzeum.

Korlátozott létszámmal elindulnak a Planetárium előadásai is.

Ugyancsak június 19-étől látogathatók a ZsÖK belvárosi turisztikai attrakciói: az ókeresztény sírkamrákat bemutató Cella Septichora Látogatóközpont, az Ókeresztény Mauzóleum, valamint a Középkori Egyetem.

A Világörökségi séták keretében idegenvezető mutatja be az 1600 éves, föld alatti világ kincseit, ezek keddtől szombatig 16 órakor és vasárnap 11 órakor várják a látogatókat. Aki még tovább merészkedne, az a Föld alatti Pécs - séta a város alatt című programon nemcsak az ókeresztény sírépítményeket ismerheti meg, hanem a közeli Pezsgőház alatti pincelabirintust is.

A Littke Palace Pezsgőpincéjében, 5 szintes mélységben barangolva a vendégek megismerkedhetnek a Pezsgőházzal, a történelmi hangulatot idéző pincelabirintussal, és a hagyományos pezsgőkészítési eljárásokkal.

Mindezt izgalmas zseblámpás szakasz és pezsgőkóstolás teszi felejthetetlenné. A program június 20-ától minden szombaton 11 órakor indul.

 

EQM