Kiállítást szerveznek a pécsi Tudásközpontban

2017. augusztus 17. csütörtök 18:30

Kiállítást szerveznek a pécsi Tudásközpontban

Kiállítás nyílik a PTE, a MAFOSZ, és Pécs városa támogatásával, a Mecseki Fotóklub szervezésében „2nd Sopianae Int'l Photo Salon 2017" címmel. 

Helyszín: PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont (Pécs, Universitas u. 2/a)

Időpont: 2017. augusztus 25. péntek, 17.00 óra

A kiállítást Berke Gyula, a Pécsi Tudományegyetem rektorhelyettese, Páva Zsolt, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere, Hámori Gábor fotóművész, a Mecseki Fotóklub elnöke nyitja meg.

A kiállítás 2017. szeptember 25-ig megtekinthető a könyvtár nyitvatartási idejében.

A kiállítás rövid leírása:

A 2016. évben útjára indított „Sopianae Int'l Photo Salon" a 60-as, 70-es és 80-as évek pécsi fotográfiai sikereire alapozva szeretné a város, az egyetem kulturális életét napjainkban is színesebbé tenni. A 2017. évi Szalont a hazai felsőoktatás első intézménye megalapításának 650. évfordulója tiszteletére rendeztük. A pályázat C kategóriáját ezért az EDUCATIO témakörnek szenteltük. A Szalon a FIAP Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség teljes elismerését és támogatását élvezi.

A meghirdetett pályázatra 107 résztvevőtől, 29 országból 1580 fotográfia érkezett, melyből a zsűri 82 szerzőtől 413 képet fogadott el. A Szalonon a díjnyertes képeket állítjuk ki, az elfogadott képeket a helyszínen vetítjük.

A zsűri tagjai: Cseri László (Magyar Fotóművészek Szövetsége), Horváth Imre (EFIAP/s, A-MAFOSZ/b), Papp Elek (MFIAP, EFIAP/p, E-MAFOSZ), Péli László (EFIAP/b, A-MAFOSZ/b), Sallai László MAOE (Magyarország), Tám László (EFIAP, Príma díjas).

Szervezők: Barakonyi Károly (EFIAP, A-MAFOSZ), Déri Judit (AFIAP, A-MAFOSZ)

Képünk illusztráció.

Forrás: PTE