Kezdődik a pécsi vadgesztenyefák permetezése

2019. augusztus 25. vasárnap 09:23

Kezdődik a pécsi vadgesztenyefák permetezése

A BIOKOM Nonprofit Kft. hétfőtől kezdve három éjen át végezteti el a pécsi közterületeken lévő vadgesztenyefák permetezését az aknázómoly kártevő, valamint egyes erdeifenyő fák permetezését gombabetegségek ellen.

Mint arról a városüzemeltetési cég szerkesztőségünket tájékoztatta, a permetezésekre az éjjeli órákban kerül sor, este 10 órától másnap hajnal 4-ig. Hétfőn, Kedden, szerdán és csütörtökön éjjel a vadgesztenyék permetezését végzik. A felhasznált permetszerek: Dimilin 25 WP (rovarölő), Mospilan 20 Sg (rovarölő), Mirage 45 EC.

A felhasznált szerek emberekre és melegvérű állatokra veszélyt nem jelentenek, méhekre sem, halakra és vízi szervezetekre pedig kifejezetten veszélyesek. Közterületen található eszközökre (például gépjárművekre) jutó permetszer károsodást azokban nem okoz.

A BIOKOM igyekszik a pécsi lakosságot naprakészen tájékoztatni a várható permetezési munkákról, így a helyi médiában a munkavégzést megelőző napon az adott éjszaka alatt teljesítendő területekről információt ad annak érdekében, hogy az érintett lakosság el tudja végezni az általa fontosnak tartott intézkedéseket. Váratlan időjárás változás, illetve előre nem látható műszaki probléma a délutáni terveket is módosíthatják az éjszaka folyamán.

A szolgáltató felhívja a lakosság figyelmét, hogy a munkálatok nagyobb hanghatással járhatnak, mint amilyenhez éjszaka hozzászokhattunk. A szakemberek igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy ne zavarják az éjszakai pihenést. Az éjjeli permetezést a ritkább gyalogosforgalom is indokolja, így a munkavégzés kevésbé zavarja a járókelőket, az autóforgalmat, valamint napközben számos élőlény is mozgásban van, amelyek védelmét szintén szem előtt kell tartani.


Képünk illusztráció. 

EQM - BIOKOM