Kettő és félmilliárdos fejlesztést hajt végre városszerte a pécsi távhőszolgáltató

2019. március 05. kedd 15:39

Kettő és félmilliárdos fejlesztést hajt végre városszerte a pécsi távhőszolgáltató

Mintegy 1,25 milliárd forintos fejlesztési forrás és önerő segítségével hajt végre a pécsi távhőszolgáltató, a Pétáv Kft. mindösszesen 2,5 milliárd forint értékben - jelentette be Decsi István, Pécs alpolgármestere és Vida János, a társaság ügyvezető igazgatója kedden. 

 

 

A városszerte futó program keretében Pécsett új, modern hőközpontok jönnek létre, a jelenleginél több fogyasztó csatlakozhat a távhőellátásra, emellett vezetékcseréket is végrehajt a vállalat.

Mint arra Decsi István a sajtótájékoztatón utalt, Pécs életében egyre több alkalommal van lehetőség örömhírekről beszámolni.

- Üzemcsarnokfejlesztések, új, a város életében majd jelentős szerepet betöltő cégek letelepedése, vagy a már több éve, évtizede itt működő vállalatok beruházásáról nyílik lehetőségünk beszámolni a közvélemény számára. Pécs életében az elmúlt egy év volt az az időszak, amikor a tervezés, az előkészítő munkák, a város életének a válságot követő újragondolása elkezdett beérni és a várt, Pécset megillető és kiérdemelt fejlődés megindult - fogalmazott a városvezető.

Kiemelte, hogy a magyar kormány támogatására, gondos tervezés, tenni akarás kellett a város múltjának és jövőjének újraértékeléséhez. Ez segített, hogy olyan intézkedések induljanak, amelyek fenntartható eredmények mellett a helyi lakosság életszínvonalát javítják, a várost vonzóbbá teszik mind a befektetők, mind a Pécsre vagy környékünkre letelepedni kívánó családok, felsőoktatásba igyekvő diákok számára.

- Külön köszönet illeti ebben a munkában a városi cégeket, akik szakmai tudásukat arra használják, hogy ehhez a vonzó környezethez szükséges alapokat biztosítsák. A PÉTÁV Kft. egyike azoknak a városi vállalatoknak, amely teljesítménye - akár a pécsi polgárok, akár a városvezetés szempontjából - tiszteletet érdemel - mondta Decsi.

Hangsúlyozta: a Pétáv Kft. mind a szakmai megállapítások, mind a pécsiek körében végzett elégedettségi felmérések szerint is hosszú ideje következetesen magas színvonalú szolgáltatást nyújt.

Elmondta: a most induló, s következő időszakban zajló fejlesztések tovább erősítik a vállalat pozícióját, garantálják szolgáltatás korszerű működését.


Úgy fogalmazott, a PÉTÁV Kft fejlesztései, az akarat és a munka, amely ennél a cégnél folyik és követi a „mindig egy kicsit még többet és még jobban" szemléletet, a stabil működés pedig egyre vonzóbb kínálatot jelent több, eddig a távfűtési rendszeren kívüli fogyasztók számára is.

Ennek köszönhető, hogy a Pécsi Tudományegyetem egyre több egysége csatlakozik a távhős szolgáltatáshoz, egyre több földgáztüzelésű lakóház, ingatlan válik távhő fogyasztóvá.

Vida János kifejtette: a beruházások során 74 új, korszerű központ jöhet létre, ami gazdaságosabb üzemeltetést tesz lehetővé, s biztosítja új ügyfelek csatlakozását a tisztán megújuló energiaforrásokból létrejövő távhőhöz való hozzáférést.

A szakember kiemelte, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően jelentősen csökken a hőveszteség, s a megújuló rendszerre olyan nagyfogyasztók csatlakozhatnak rá mint a Szent Mór Iskolaközpont, a Nemzeti Kosárlabda Akadémia, az új Vásárcsarnok, az átadás előtt álló Hajnóczy úti uránvárosi piac, az épülő új elméleti tömb a pécsi egyetem orvosi karán, lakóparkok, iskolák és egyéb nagy épületek.

 

Forrás: Pécs önkományzata