Kétszer is visszalépett az ajtóból a pécsi trafikrabló - Előzetesbe helyezte a bíróság

2019. augusztus 10. szombat 11:47

Kétszer is visszalépett az ajtóból a pécsi trafikrabló - Előzetesbe helyezte a bíróság

A Csontváry utcában található trafik ajtajánál állva is gondolkodott, belépjen-e az üzlethelyiségbe, aztán a pécsi, huszonegy éves férfi döntött, és végrehajtotta a rablást. Feltáró, részletes beismerő vallomást tett, nehéz élethelyzetével magyarázta tettét, a Pécsi Járásbíróságot azonban mindez nem hatotta meg, s egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte.

 

Az ismert pécsi ügyvéd, dr. Csernik Aranka látja el annak a fiatalembernek a védelmét, aki csütörtökön hajnalban gáz-riasztó fegyverrel a kezében, arcát kendővel eltakarva kirabolt egy pécsi dohányboltot.

A férfi mintegy 205 ezer forintot vitt el, a pénzből azonban egyetlen forintot sem tudott elkölteni, mivel két órán belül elfogták a rendőrök.

A Pécsi Járásbíróság szombaton egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a bűntetett előéletű - nem erőszakos bűncselekmény miatt korábban már elítélt - pécsi fiatalt, mivel úgy ítélték meg, szabadlábon hagyása esetén fennállhatna többek között szökésének a veszélye.

Dr. Csernik Aranka lapunknak elmondta, ügyfele részletes beismerő vallomást tett.

A korábban biztonsági őrként dogozó férfi nehéz élethelyzetbe jutott a közelmúltban, barátnője elhagyta, e miatt lelki és anyagi szempontból is padlóra került.

Ez utóbbi akarta megoldani a rablással remélt pénzből.

Tette elkövetése előtt hosszasan hezitált, még a bűncselekmény helyszínén is, ahonnan kétszer is visszalépett az ajtóból. Ám végül bement, s elkövette a rablást. 

A férfi - akinek az apja jelenleg börtönbüntetését tölti - tisztában van cselekménye súlyával, leginkább azonban az bántja, hogy fájdalmat okozott édesanyjának, aki egyedül neveli 11 éves húgát.

Amennyiben beigazolódik a bűnössége, a bíróság öttől tíz évig terjedő szabadságvesztésre ítélheti.

M. B. - Fotó: police.hu