Kétszer is nekiment autójával egy bringásnak

2019. február 04. hétfő 10:18

Kétszer is nekiment autójával egy bringásnak

A rendőrség befejezte a vizsgálatot annak a férfinak az ügyében, aki gépkocsijával kétszer is nekiütközött az előtte haladó kerékpárosnak, majd segítségnyújtás nélkül elhagyta a baleset helyszínét. 

 

 

Segítségnyújtás elmulasztása miatt folytatott büntetőeljárást a Pécsi Rendőrkapitányság egy 67 éves helyi férfi ellen.

A gyanú szerint a férfi 2018. július 25-én 20 óra 20 perckor Pécsett, a Siklósi úton - az Alsómalom utca irányából a Táncsics Mihály utca irányába - közlekedett gépkocsijával.  

Haladása során érintőlegesen nekiütközött az előtte haladó 19 éves fiú által hajtott kerékpár hátsó kerekének. A kerékpáros az ütközést követően az út szélére kormányozott, a gépkocsivezető pedig ki akarta kerülni, azonban mellé érve a gépkocsi jobb oldali visszapillantó tükrével is a sértettnek ütközött. 

A baleset során a kerékpáros nem esett el, azonban az ütközés során könnyebben megsérült.

Az autós először továbbhajtott a baleset helyszínéről anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a kerékpárt hajtó fiú megsérült-e, illetve a segítségét sem ajánlotta fel, majd később visszatért a helyszínre. A rendőrök a férfit kihallgatták gyanúsítottként, amely során elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Pécsi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

Forrás: BMRFK