Itt a lista: ezeken a baranyai településeken irtják a szúnyogokat a héten

2019. június 24. hétfő 13:49

Itt a lista: ezeken a baranyai településeken irtják a szúnyogokat a héten

Minden eddiginél nagyobb területen, 471 településen és nyolc budapesti kerületben, összesen 130 ezer hektáron irtják a szúnyogokat a héten - mondta  a szúnyoggyérítési program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője hétfőn. Baranyában többek között Pécsett, Mohácson és Orfűn is lesz légi szúnyoggyérítés.

 

 

Mukics Dániel emlékeztetett: április 30-a óta 570 településen, összesen 251 ezer hektáron irtották a vérszívókat. A szúnyograjzás miatt a következő hetekben több településen és nagyobb területen lesz szúnyoggyérítés, mint eddig.

Hozzátette: országszerte rovarszakértők vizsgálják, hogy hol van a legtöbb a vérszívó, s a gyérítést azokra a településekre koncentrálják.

A tájékoztatás szerint a következő napokban újra irtanak a Szigetközben, Békés megyében, a fővárosban, a Csepel-szigeten, Komárom, Baja és Mohács térségében, valamint a Dunakanyarnál.

Beavatkozások kezdődnek Baranya, Somogy és Zala megyében, illetve az Ipoly mentén. A kiemelt turisztikai régiók közül a Fertő és a Tisza-tó településein védekeznek a szúnyogok ellen.


Arról is beszámolt, hogy a viharos, esős időjárás miatt több településen is elmaradt a múlt héten a permetezés.

Baranyában a következő településeken kerül sor beavatkozásokra:

Hétfő: 

Orfű, Beremend, Bóly, Borjád, Illocska, Kisbudmér, Kisjakabfalva, Magyarbóly, Nagybudmér, Töttös, Villány, Villánykövesd, Pócsa, Sásd, Egyházasharaszti, Kásád, Kislippó, Lapáncsa, Old, Nagyharsány, Kistapolca, Márok;

Kedd:

Belvárdgyula, Cserkút, Hásságy, Kozármisleny, Kővágószőlős, Monyoród, Mohács, Dunaszekcső, Bár, Homorúd, Kölked, Olasz, Pogány, Pécs, Szederkény, Kővágótöttös, Szigetvár, Aranyosgadány, Pellérd, Kökény, Máriakéménd;

Szerda: 

 

Pécs és Siklós

Csütörtök:

Orfű és Pécs

 

 

 

 

 

EQM