Ismét a zebráknál tartottak ellenőrzést a rendőrök Pécsett: íme az eredmény

2019. február 28. csütörtök 16:35

Ismét a zebráknál tartottak ellenőrzést a rendőrök Pécsett: íme az eredmény

A rendőrök a balesetek megelőzése érdekében szerdán a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, a tilos jelzésen áthaladást, valamint a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizték Pécsett. 

 

Az ellenőrzések során kilenc esetben tilos jelzés figyelmen kívül hagyása, huszonöt alkalommal pedig biztonsági öv használatának elmulasztása miatt intézkedtek.

Helyszíni bírság kiszabása mellett összesen huszonöt alkalommal döntöttek a rendőrök, ezek közül a legtöbb esetben azért, mert a gépkocsivezető a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen nem adott elsőbbséget a gyalogos részére, átlépte a záróvonalat, vagy lejárt a jármű műszaki érvényessége.

Szabálysértési eljárást öt esetben kezdeményeztek, kettőt a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen történő áthaladás szabályainak megszegése, kettőt a műszaki érvényesség lejárata, egyet pedig forgalomból kivont járművel történő közlekedés miatt.

A rendőrök összesen tíz esetben alkalmaztak figyelmeztetést, három gyalogossal szemben a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen történő áthaladás szabályainak megszegése miatt, öt gépkocsivezetővel szemben a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen gyalogos részére elsőbbség meg nem adása miatt, kettő gépkocsivezetővel szemben pedig záróvonalon áthaladás miatt.

A gyalogosok a közúti közlekedés legvédtelenebb, legsérülékenyebb résztvevői, ezért fontos, hogy kiemelten odafigyeljünk rájuk, de a KRESZ szabályok betartása részükre is kötelező! A közlekedők a közeljövőben is számíthatnak a megyében hasonló jellegű ellenőrzésekre.

Forrás: BMRFK