Idén is, immáron huszonharmadszorra rendezik meg a Rókaűzők Váltófutóversenyt

2017. szeptember 25. hétfő 16:16

Idén is, immáron huszonharmadszorra rendezik meg a Rókaűzők Váltófutóversenyt

Szeptember 30-án rendezik meg a PTE 650 Jubileum PTE 23. Rókaűzők Váltófutóversenyt. Kaposváron, a Kossuth téren 9 órakor lesz a rajt a váltók első futója számára és Pécsen, a Dzsáminál 16 óra 15 perckor rajtolnak az utolsó futók. A verseny eredményhirdetésére 17 órakor kerül sor a célban.

Kaposvár és Pécs között, a 85 km-es útvonalon, a Zselicen és a Mecseken át, hetven csapat vág neki a táv teljesítésének, az alábbi útvonalon:

Kaposvár - Sántos - Szentbalázs - Gödre - Baranyajenő - Baranyaszentgyörgy - Tormás - Zselici Erdészet - Becsali - Hetvehely - Abaliget - Orfű (kerékpárúton) - Mecseki Erdészet - Pécsi Tudományegyetem - Pécs.

Az útvonal részletesen megtekinthető a váltópontok pontos helyének feltüntetésével együtt a www.rokauzok.hu oldalon.

A PTE 23. Rókaűzők mezőnye hat hagyományos kategóriában versenyez majd:

B.0. (nulladik) kategória: középiskolák
B.1. (első) kategória: felsőoktatási intézmények
B.2. (második) kategória: amatőr futóklubok (pl. BSI futónagykövetek csapatai)
B.3. (harmadik) kategória: munkahelyek, cégek
B.4. (negyedik) kategória: nyílt, tetszőleges összeállítású csapatok részére

Ezekben a kategóriákban egy váltó 12 futóból áll. A különböző nehézségű szakaszok közül a négy könnyebbet nők, a nyolc nehezebbet férfiak futják.

4 fős csapatok (egy nő és három férfi). Itt fejenként átlagosan egy félmaratoni táv lefutása a feladat.
Annak érdekében, hogy a verseny ne nyúljon el túlságosan hosszúra, hogy minél kisebb legyen a forgalom zavarása, az útvonalon újraindítási pontok találhatók.

Ezek közül a nézők és a sajtó számára a gödrei (10 óra 30 perc) és az abaligeti (14 óra 20 perc) helyszínt ajánljuk megtekintésre, ahol a teljes mezőny és nagyszámú szurkoló is jelen van.

A verseny rendezői elkötelezettek a természet- és környezetvédelem területén, ezért Orfűtől Pécsig a mezőny az új kerékpárutat használja, illetve a lehető
legkisebb károsanyag kibocsátást a Toyota Full Hybrid kísérő autói biztosítják. A felvezető autó pedig egy vadonatúj Plug-in Hybrid.

A profi időmérést a ChampionChip világhírű rendszerével az EvoChip Hungary végzi, amely az azonnali eredményhirdetés lehetőségét biztosítja. Továbbá lehetővé teszi minden szakaszon a legjobb futó kiválasztását és a CEP
Álomcsapat kihirdetését. A rendszer segítségével azonnali sms üzenetet küldünk a teljesített szakaszok időeredményéről, így a csapatkapitányok végig
figyelemmel kísérhetik csapatukat.

Idén újra meghirdettük a „Falkaversenyt". Egy „rókafalkát" három, azonos településről érkező csapat alkot, melyekből legalább az egyiknek középiskolásnak kell lennie! Két éve Pécsi Falka győzött és idén is meg kívánja védeni ezt a címét, bár nem lesz könnyű dolga, hiszen Kaposvár is nagyon feni a fogát a győzelemre!

Az idei verseny különlegessége, hogy a rendezvény, a nagy jubileum, a PTE alapításának 650. évfordulója tiszteletére rendezendő sportverseny is egyben.

A PTE 23. Rókaűzők másnapján kerül megrendezésre Pécsen azonos cél helyszínnel a Misina Csúcstámadás a PSN Zrt. szervezésében.

A verseny névadó fő támogatója:
Pécsi Tudományegyetem

A verseny kiemelt támogatói:
Kaposvár Megyei Jogú Város
Pécs Megyei Jogú Város
Kaposvári Egyetem

Forrás: Pécsi Önkormányzat