Idén csaknem 3000 négyzetméternyi járdát újítottak fel, jobban bírják majd a gyűrődést

2017. október 13. péntek 08:50

Idén csaknem 3000 négyzetméternyi járdát újítottak fel, jobban bírják majd a gyűrődést

Évek óta emelkedik a járdák felújítására szánt összeg. A BIOKOM Nonprofit Kft.-től kapott adatok szerint az idei esztendőben eddig már hetvenmillió forintot fordítottak a munkálatokra. A Veress Endre utca, az Esztergár Lajos, valamint a Páfrány, az Aranycsapat, a Kassa, a Kandó és a Bártfa utca is sorra kerül hamarosan.

A város több pontján is találhatunk rossz állapotban lévő járdákat, amelyeket az időjárás viszontagságai, illetve a fák gyökerei alaposan megviseltek. A felpúposodott, repedezett szakaszokat a nehezen közlekedők, illetve a babakocsisok jelentős része inkább nagy ívben elkerüli, azokon ugyanis szinte lehetetlen számukra a sétálás.

A BIOKOM Nonprofit Kft. a lakossági bejelentések, illetve az ellenőrzések során tapasztalt hibákat igyekszik a lehető legrövidebb időn belül kijavítani - szögezték le a cégnél megkeresésünkre.

A helyzet javítása érdekében a városüzemeltető cég egyre több pénzt fordít a javításokra. Mint az lapunknak küldött tájékoztatásukból kiderül, 2015-ben 45 milliót, tavaly már 104 milliót, idén szeptemberig pedig 70 millió forintot fordítottak a munkálatokra.

Erdős Réka, a BIOKOM sajtófelelőse közölte: idén többek közt az Alkotmány, a Nagy Jenő, a Disckha Győző, a Hegyalja, a Kőrösi Csoma Sándor valamint a Munkácsy és a Perczel utcákban zajlottak nagyobb volumenű járdafelújítások. Ezek mellett helyre hozták a Siklósi úti temető déli kapuja előtti szakaszt, akárcsak a Zsolnay Vilmos úti óvoda járdáját. Összességében csaknem 3000 négyzetméternyi felületet varázsoltak újjá.

Megtudtuk, jelenleg is is több helyen végeznek felújításokat, de a jövőben sem állnak le az aszfaltozással. A tervek szerint a közeljövőben majdnem ezer négyzetméteren újul meg a járdaburkolat a Veress Endre utcában, 777 négyzetméteren javítanak az Esztergár Lajos utcában, valamint a Páfrány, az Aranycsapat, a Kassa, a Kandó és a Bártfa utca is sorra kerül.

Az elvégzett javítások a technológiának köszönhetően a korábbinál jobban ellenállnak az idő vasfogának, így a tervek szerint jó darabig bírják majd a gyűrődést a felújított szakaszok.


Képünk illusztráció. 

Palotás Péter