Hatalmas balesetet okozott egy férfi, egy ember meghalt, többen megsérültek

2017. május 18. csütörtök 11:51

Hatalmas balesetet okozott egy férfi, egy ember meghalt, többen megsérültek

Halálos balesetet okozott tehergépkocsijával egy férfi Komló közelében, másfél évre ítélték. 

A vádlott 2016. február 23-án a délelőtti órákban a munkáltatójának tehergépkocsijával közlekedett Mánfa felől Komló irányába, amikor egy jobbra ívelő útkanyarulat közepén 70 km/h sebességgel haladva 0,4-0,5 métert áthaladt a jármű baloldali kerekeivel a záróvonalon, vészfékezést alkalmazott. Ezután a jármű teljes terjedelmével áttért a menetirány szerinti baloldali forgalmi sávba és a tehergépkocsi bal első részével, 49-51 km sebességgel haladva, nekiütközött a vele szemben szabályosan közlekedő, 50-58 km/h sebességre lassító személygépkocsinak és azt az út mellett található szalagkorlátnak szorította.

A személygépkocsiban négyen utaztak. A gépkocsit vezető sértett a baleset során az élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket szenvedett és a helyszínen életét veszítette. Az utasok mindannyian nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedtek, egyiküknél - lépeltávolítás miatt - maradandó fogyatékosság alakult ki.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás érdekében jelentett be fellebbezést, a vádlott a fellebbezés bejelentésére három nap határidőt tartott fenn, így az ítélet nem jogerős

Forrás: Pécsi Törvényszék