Három tűzesethez is vonultak a hivatásosok, önkéntesek

2017. április 21. péntek 11:30

Három tűzesethez is vonultak a hivatásosok, önkéntesek

A tegnapi nap három tűzeset is gazdagította a beavatkozásokat.

Hajnalban Pécsett, az István utcában garázs külső falán lévő vezeték ismeretlen okok miatt kigyulladt, a Pécsi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság egysége a garázs áramtalanítását elvégezte. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Személyi sérülés nem történt.

Tegnap délelőtt Komló Határtetőnél egy negyven nm alapterületű épület égett teljes terjedelmében. A Komlói Hivatásos Tűzoltóparancsnokság egységének kiérkezéséig a szomszéd az épületből a gáztűzhelyt és a tűzzel nem érintett propán-bután gázpalackot a biztonság kedvéért kihozta, így a hivatásosoknak az épület áramtalanítását és a tűz eloltását kellett elvégezniük. A lángok megfékezése ellenére a ház lakhatatlanná vált, lakói a szomszédba költöztek.

Délután szintén Pécsett, Eozin utcában egy kb. 50-60 m2-es épületben keletkezett tűz, füsttel telítődött. Az épületben tartózkodó egy főt az egységek a kiérkezéskor az épületből kimenekítették, átadták a kiérkező mentőszolgálatnak. A tűz vélelmezhető keletkezési oka nyílt láng - gyertya - használata volt.

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelem