Harminc mintából választották ki a legjobbakat a Szentlőrinci Sonkaversenyen

2018. március 29. csütörtök 08:14

Harminc mintából választották ki a legjobbakat a Szentlőrinci Sonkaversenyen

A Baranya Megyei Vállalkozói Központ Alapítvány szentlőrinci Rendezvény Centrumában ismét megrendezte a második Szentlőrinci Sonkaversenyt, ahova a versenyzők összesen harminc sonkamintát neveztek.

A szakmai megmérettetésre idén ismét sok nevezés érkezett:

Baranyai József (Véménd), Barni Kft. (Hetvehely), BO-LI- MA Húsfeldolgozó-tartósító Szociális Szövetkezet (Magyarszék), Gastropolitan Kft (Pécs), Harangod Hús Kft (Megyaszó), Horváth Ágnes (Pellérd), Horváth Károly (Gerde), Kiss József (Gerde), Mikosevity Tibor (Baja), NPK Charolles Szociális Szövetkezet (Siklós), Ős Ferenc (Királyegyháza), Petre-Hús Kft (Újpetre), Poller Gábor (Véménd), Schierer Zsolt (Szentlőrinc) és a Venison Gusto Kft (Pécs).

A versenyre külföldi nevezők is érkeztek a KLAONICA I PREREDA MESA ŠUVAK (Suvak vágóhíd és húsfeldolgozó) a horvátországi Gradina és a TOSE J. d.o.o (Vágóhíd, Húsáru gyártó és feldolgozó) Rezovac településről.

Eredmények:

Füstöltáru kategóriában a Harangod Hús Kft (Megyaszó) érlelt mangalica sonkája érdemelte ki az első díjat, levegőn szárított kategóriában a horvátországi TOSE J. d.o.o. (Rezovac) levegőn szárított sonkája lett az első helyezett, egyéb sonkák kategóriájában a Venison Gusto Kft (Pécs) magyar füstölt vaddisznó bresaola nyert.

A verseny mellett közel harminc résztvevővel színes kézműves és termelői vásár is rendeztek.

A választék nagy volt, sok-sok egyedi készítésű kézműves termék, s mellettük több készítőtől füstölt áru és sonka, fürjtojásból készült termékek, méz, tökmagolaj, tésztafélék, sajtok, teák, fűszerek, levendula és homoktövis készítmények, valamint termelői bor és házi készítésű cukorkák, édességek mind fellelhetők voltak.

A Kistermelők Házában és a rendezvény szabadterületén biztosított ingyenes gyerekprogramok gondoskodtak arról, hogy a kilátogató családok kiváló hazai termékeket vásárolhassanak, és jól érezzék magukat.

A verseny eredményhirdetését követően Buday Péter séf, mesterszakács tartott „főző-show"- t a húsvétvárás jegyében, melyen az érdeklődők mindent meg is kóstolhattak.

(x) - Fotó: Pixabay