Halálos baleset és több tűzeset is történt a hétvégén

2017. szeptember 25. hétfő 13:30

Halálos baleset és több tűzeset is történt a hétvégén

Halálos baleset történt a 6-os számú főúton még szombaton este. Ezen kívül főként a fűtési szezonnal összefüggő esetekhez riasztották a megye tűzoltóit. 

Kigyulladt egy ágy egy siklósnagyfalui családi házban még pénteken. Az ott lakók az ágyat kitették az udvarra, így a lángok nem terjedtek tovább. A siklósi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a tüzet. Személyi sérülés nem történt.

Kigyulladt egy személyautó motortere Mánfán péntek délután. Az oltást egy arra haladó kamion sofőrje kezdte meg egy porral oltó készülékkel. A komló egység áramtalanítást végzett.

Összeütközött egy személyautó és egy kisbusz az M6-os autópálya Bólyi lehajtójánál péntek délután. A személyautó az árokba csapódott, majd az úttesten állt meg. A mohácsi egység áramtalanította a balesetet szenvedett járműveket. Az eset során senki nem sérült meg.

Péntek este Majsra riasztották a mohácsi tűzoltókat, mert kéményben lerakódott korom égett. A tűzoltók a kémény környékének hűtésével szüntették meg az izzást. A lakók további felülvizsgálatig nem használhatják a fűtési rendszert.

Nem nyitott ajtót egy nő Pécsett egy Cserző utcai családi házban péntek éjszaka. A tűzoltók az ablakon keresztül jutottak be az ingatlanba, majd beengedték a mentőszolgálat munkatársait. A nőt kórházba szállították.

Hálózati kábel gyulladt meg Bodán, a Petőfi Sándor utcában vasárnap délelőtt. A hálózat helyreállításáig a település fő utcáján nem volt áram.

Halálos közúti baleset történt szombaton este a 6-os főút Boda-Bicsérdi elágazója közelében. Két személyautó ütközött össze, amelynek következtében egy ember a helyszínen életét vesztette. További öt ember súlyos sérüléseket szenvedett, ketten nem sérültek meg. A pécsi hivatásos tűzoltók áramtalanították a személyautókat, majd feszítő-vágó eszközök segítségével egy embert vágtak ki az összeroncsolódott autóból.

Felforrt egy kazán tartályában lévő víz Bükkösdön vasárnap este. A tűzoltók kiérkezéséig egy karbantartó eloltotta a kazánban begyújtott tüzet, megnyitotta a radiátorok szelepeit, így csökkent a rendszerben lévő nyomás.

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság