Hajánál fogva is rángatta áldozatát Pécsett egy rabló

2019. február 21. csütörtök 12:49

Hajánál fogva is rángatta áldozatát Pécsett egy rabló

A Pécsi Járásbíróság a szerdán megtartott tárgyaláson rablás kísérlete miatt négy év szabadságvesztésre és négy évi közügyektől eltiltásra ítélt egy féfit, akit megpróbált kirabolni egy nőt Pécsett. A bíróság a vádlott - szakvéleménnyel alátámasztott - egészségügyi problémájára tekintettel a szabadságvesztést - börtön helyett fogházban rendelte végrehajtani. 

 

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott komlói férfi 2018. január 11-én, az éjszakai órákban Pécsett egy buszmegállótól követni kezdett egy pécsi nőt. A sértett több alkalommal irányt változtatott, majd egy ház előtt rákérdezett, hogy a vádlott követi-e őt.

Ekkor a vádlott minden szó nélkül, nagy erővel mellkason ütötte, majd hajánál fogva földre húzta a sértettet, ezután fején három-négy alkalommal megütötte és megrúgni is megkísérelte.

A vádlott megpróbálta kitépni a sértett kezéből a táskáját, de a sértett azt magához szorította, ezért annak egyik füle el is szakadt. A vádlottat az arra haladó autósok megzavarták, ezért nem tudta elvenni a sértett táskáját, elfutott a helyszínről, de pár perc múlva a közelben elfogta a rendőrség.

Az ügyész három munkanap határidőt tartott fenn a fellebbezés bejelentésére, a vádlott és védője enyhítés végett fellebbeztek, így a bíróság ítélete nem jogerős.

Forrás: Pécsi Törvényszék