Gyilkosság Pécsett: félmillió jár a nyomravezetőnek

2019. augusztus 12. hétfő 16:19

Gyilkosság Pécsett: félmillió jár a nyomravezetőnek

Holtan találtak egy 74 éves pécsi férfit július 15-én Pécsett, a Debreceni Márton utcában, közölte az eset után csaknem egy hónappal a rendőrség.  Nettó 500 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője. 

 

 

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen. 

Egy 74 éves pécsi férfi 2019. június 28-án indult el pécsi otthonából rokonaihoz, ahonnan június 30-án kellett volna hazaérkeznie. A körözési eljárásban a felkutatására tett intézkedések nem vezettek eredményre. 

A férfi holttestét július 15-én Pécsett, a Debreceni Márton utcában egy bokros területen találták meg. A helyszíni szemle során a rendőrök megállapították, hogy a férfi halála az eltűnésének időpontjára tehető, halálát pedig idegenkezűség okozta.

A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti.

Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére intézkedéseket tesz. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli.

A díjkitűzés visszavonásának jogát a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság fenntartja.

A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-72-504-400-as telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 ,,Telefontanú" zöld számán, a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, vagy jelentkezzen személyesen munkaidőben (H-Cs: 8 - 16; P: 8 - 13) a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán.

 

Forrás: BMRFK