Fűkaszáért adta kölcsön élettársát egy baranyai férfi

2022. szeptember 29. csütörtök 09:08

Fűkaszáért adta kölcsön élettársát egy baranyai férfi

A Szigetvári Járási Ügyészség többek között kerítés bűntette miatt emelt vádat egy baranyai férfi ellen, aki először felajánlotta volt élettársa szolgálatait, majd az új élettársa vonatkozásában féltékeny lett. 

 

A vádirati tényállás szerint a férfi 2020 decemberében felajánlotta az akkori élettársa
szexuális szolgálatait egy ismerősének, aki élt is a felajánlással.

A vádlott a szolgáltatásokért cserébe 60.000,-Ft-ot kért, azonban ismerőse készpénzzel nem rendelkezett, ezért a nyújtott szexuális tevékenységért cserébe átadott egy televíziót, mikrohullámú sütőt, valamint egy fűkaszát.

A vádlott haszonszerzés céljából biztosította élettársa szexuális szolgáltatásait ismerősének.

2021 januárjában a férfinak új élettársa lett, akire féltékeny volt.

A vádlott ezért többször megjelent azon ismerőseinél, akik miatt féltékenykedett, így többek között annál is, akinek korábbi élettársa szexuális szolgáltatásait felajánlotta.

Ennek során a sértetteket többször megfenyegette, illetve egyiküket bántalmazta is.

A vádlott ezen kívül 2021 májusában megjelent egy ismerősének lakásánál, ahol egy
nagyobb társasággal italozott. Itt a társaság egy részével szóváltásba keveredett, melynek során két nőt több alkalommal megütött, az egyiküket miután földre került, többször megrúgta.

A társaság egyik férfi tagját - aki mozgássérült volt - fellökte, mankóját elvette, majd a földre került sértettbe szintén belerúgott, illetve mankóját eltörte. A sértettek 8 napon túl gyógyuló súlyos, illetve könnyű sérüléseket szenvedtek.

Az elkövető cselekménye többek között kerítés, súlyos testi sértés bűntettének, zaklatás, könnyű testi sértés vétségének a megállapítására alkalmas.

Forrás: Baranya Megyei Főügyészség