Fertőtlenítik a forgalmasabb közterületeket Pécsett, éjjel is dolgozni fognak

2020. április 04. szombat 11:57

Fertőtlenítik a forgalmasabb közterületeket Pécsett, éjjel is dolgozni fognak

A koronavírus okozta járvány terjedésének lassítása érdekében az önkormányzat rendelkezése nyomán  péntektől megkezdték a forgalmasabb buszmegállók, valamint a leggyakrabban használt járdaszakaszok (üzletek, gyógyszertárak környéke), illetve ezek környezetében lévő köztéri hulladékgyűjtők, köztéri bútorok, táblák, korlátok fertőtlenítését. Ennek során (platóra szerelhető, valamint háti) motoros permetezőkkel fognak fertőtlenítő folyadékot a kezelendő területekre kijuttatni. Közlemény.

 

 

A közterületek fertőtlenítését munkanapokon, 16:00 és 24:00 óra között végzi a társaság, hogy minél kevésbé zavarja a lakosságot. A fertőtlenítés pénteken a keleti városrészben indult, hétfőtől a belváros-Kertváros-Uránváros útvonalon fog folytatódni - a pontos utcalistát a közleményhez mellékeltük.

A tervek szerint az intézkedés visszavonásáig a szóban forgó területeket a fenti ütemben folyamatosan fertőtleníti a Biokom, azaz az uránvárosi helyszínek után ismét a keleti városrész következik.

 

A társaság azt kéri a gyalogosan közlekedőktől, hogy az éppen zajló munkák helyszínétől saját biztonságuk, illetve annak érdekében, hogy a kijuttatott készítmény megfelelően kifejthesse hatását, maradjanak távol.

 

Pécs önkormányzata minden lehetséges intézkedést meghoz a pécsi polgárok biztonsága, az új koronavírus járvány lassítása érdekében.

Ám a legfontosabb továbbra is az, hogy mindenki, aki teheti, maradjon az otthonában - ezt a lépést semmilyen más óvintézkedés nem helyettesíti!"

Képünk illusztráció, Nagykanizsán készült.

EQM - Fotó: MTI/Varga György