Feltörte volt élettársa Fb-fiókját egy férfi, mehet dolgozni

2019. január 15. kedd 12:44

Feltörte volt élettársa Fb-fiókját egy férfi, mehet dolgozni

A Pécsi Járásbíróság információs rendszer vagy adat megsértésének bűntettében bűnösnek mondta ki egy férfit, s 48 óra fizikai természetű közérdekű munkára ítélte. 

 

 

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint a vádlott férfi és a sértett nő 2015-ben élettársi kapcsolatban éltek a vádlott házában. 

Szakításukat követően a sértett egy másik városba költözött. A vádlott - míg élettársi kapcsolatban éltek a sértettel - megszerezte annak Facebook-jelszavát és 2016 év során a sértett profiljába, annak tudta és beleegyezése nélkül jogosulatlanul bejelentkezett, a belépési jelszót megváltoztatta, így a sértett számára hozzáférhetetlenné tette saját profiljának használatát.

A vádlott 2017. március 20. és 2017. április 30. napja közötti időszakban a saját családi házából rendszeresen bejelentkezett a sértett Facebook-profiljába és onnan több személlyel kezdeményezett beszélgetéseket.

 

A bíróság a büntetés kiszabásakor nagy súllyal értékelte a vádlott bűnösség elismerésére is kiterjedő beismerő vallomását.

 

MTI