Elhunyt dr. Papp Gábor, a PEAC volt elnöke, edzője

2019. március 18. hétfő 19:41

Elhunyt dr. Papp Gábor, a PEAC volt elnöke, edzője

Dr. Papp Gábor a PTE-TTK Testnevelés- és Sporttudományi Intézet volt Intézetigazgató-helyettese, Tanszékvezető, a PEAC volt ügyvezetője, kosárlabda edző, tragikus hirtelenséggel, 68 éves korában hunyt el. 

 

Számos társadalmi funkciót is betöltött, a PVSK elnökségi tagja, Pécs város Népjóléti és Sportbizottság állandó meghívottja volt.

Dr. Papp Gábor 1950-ben Sopronban született, 1974-ben fejezte be a Pécsi Tanárképző Főiskola biológia-testnevelő szakát, majd oktatója lett ugyanennek a felsőoktatási intézménynek. Munka mellett végezte el a TF kiegészítő tanári szakát.

A keze alatt nagyon sokan tanulták a testnevelő tanári pályát, nyugalma, szaktekintélye, egyéniségéből fakadó természetessége,sajátos humora mind hozzájárultak sikeres tanári pályafutásához. A PEAC elnöki tisztét is betöltötte.

2003-2007-ig tagja volt a PVSK Elnökségének, egy olyan együttműködést megvalósítva ezzel, amely ma is példaként állhatna az egyesületek vezetői előtt.

Nagyon jó kapcsolata volt Czerpán Istvánnal, a PVSK elnökével. Sokszor beszélt arról, a mindkét egyesület összefogásából eredő, kölcsönösen előnyös együttműködésről, melyet a két kiemelkedő sportszervezet közös munkája eredményezett.

Nagy szerepet vállalt Pécs Városa 2002-es Sportkoncepciójának kidolgozásában. E dokumentum máig ható sorai a korszerű városi sport szervezésének alapját képezték, és ma is napra kész információval szolgálnak.

Évekig volt a PEAC női kosárlabda csapat vezetőedzője, mely során bejuttatva csapatát az élvonalba. Egész élete a sportról szólt. Számos társadalmi szervezetnek volt tagja, és jelentős szerepet vállalt az edzőképzésben is.

Az utóbbi néhány évben nyugdíjba vonulása után, kizárólag családjának élt, feleségével, két, szintén a sport területén dolgozó lányával, és öt unokájával töltötte ideje jelentős részét.

A pécsi sporttársadalom egy kiemelkedő alakját, egy nagy tudású szerény sportembert, e sorok írója pedig egy örök ideig tartó, mély emberi kapcsolatot, egy igaz barátot veszített el.

 

Forrás: PVSK.hu