Éjszaként permetezik a rózsaágyásokat Pécsett

2019. április 14. vasárnap 20:17

Éjszaként permetezik a rózsaágyásokat Pécsett

A BIOKOM Nonprofit Kft. hétfőtől csütörtökig végezteti szakvállalkozóval a városi közterületeken a rózsaágyások növényvédelmi munkáit. A vegyszeres növényvédelmi munkákra a levéltetvek korai felszaporodása, és károsítása miatt van szükség. 

 

 

 

A hétfőtől induló permetezésre az éjjeli órákban kerül sor, este 10 órától másnap hajnal 4-ig.

A permetszer élelmezésügyi várakozási ideje 0 nap, a munkaegészségügyi várakozási idő 0 nap. A felhasznált szerek emberekre, melegvérű állatokra nem jelentenek veszélyt, méhekre mérsékelten, halakra és vízi szervezetekre kifejezetten veszélyesek. Közterületen található eszközökre (pl.: gépjárművekre) jutó permetszer károsodást azokban nem okoz.

 

A rózsaágyások közelsége által érintett lakosság szíves türelmét kérjük a munkálatok ideje alatt.

A munkálatokat egy éjszaka tervezzük elvégezni, így kérjük az érintett lakosságot, hogy az általa fontosnak tartott intézkedéseket, pl.: ablakok becsukása, növények letakarása, szabadban száradó ruhák beszedése stb. szíveskedjen 15-én este elvégezni. (Váratlan időjárás változás, illetve előre nem látható műszaki probléma a délutáni terveket is módosíthatja az éjszaka folyamán!)

 

A szolgáltató felhívja a tisztelt lakosság figyelmét, hogy a munkálatok nagyobb hanghatással járhatnak, mint amilyenhez éjszaka hozzászokhattunk. A szakemberek igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy ne zavarják az éjszakai pihenést.

Az éjjeli permetezést a ritkább gyalogosforgalom is indokolja, így a munkavégzés kevésbé zavarja a járókelőket, az autóforgalmat, valamint napközben számos élőlény is mozgásban van, amelyek védelmét szintén szem előtt kell tartani.

Forrás: BIOKOM