Éjjelente támadja csütörtöktől a gyomnövényeket a Biokom

2019. június 12. szerda 11:54

Éjjelente támadja csütörtöktől a gyomnövényeket a Biokom

A BIOKOM Nonprofit Kft. csütörtöktől kezdve végzi el, illetve folytatja a pécsi közterületek, utak burkolatainak gyomnövények elleni permetezését. 

 

 

A permetezésekre a hajnali óráktól kerül sor. A felhasznált permetszerek: Medallon, Armo SL (totális gyomirtó), amelyek III. forgalmi kategóriájú, közterületi felhasználásra engedélyezett szerek. A permetszer élelmezés-egészségügyi előírása ebben a kultúrában nem szükséges, a munkaegészségügyi várakozási idő 0 nap. A felhasznált szerek emberekre és melegvérű állatokra veszélyt nem jelentenek, halakra és vízi szervezetekre pedig kifejezetten veszélyesek. Közterületen található eszközökre (pl.: gépjárművekre) jutó permetszer károsodást azokban nem okoz.

 

A BIOKOM igyekszik a pécsi lakosságot naprakészen tájékoztatni a várható permetezési munkákról, így a helyi médiában a munkavégzést megelőző napon az adott nap alatt teljesítendő területekről információt ad.

Az eljárás során célzottan a talaj közelében kerül kijuttatásra a permetszer, ezért annak szóródására nem kell számítani!

(Kedvezőtlen időjárás-változás, illetve előre nem látható műszaki probléma a délutáni terveket is módosíthatja!)

 

A szolgáltató felhívja a tisztelt lakosság figyelmét, hogy a munkálatok nagyobb hanghatással járhatnak, mint amilyenhez hozzászokhattunk.

A szakemberek igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy ne zavarják az éjszakai, hajnali pihenést.

Az éjjeli-hajnali permetezést a ritkább gyalogosforgalom is indokolja, így a munkavégzés kevésbé zavarja a járókelőket, az autóforgalmat, valamint napközben számos élőlény is mozgásban van, amelyek védelmét szintén szem előtt kell tartani.

 

MTI