Együttműködik a rendőrség és a vöröskereszt Baranyában

2019. február 20. szerda 11:19

Együttműködik a rendőrség és a vöröskereszt Baranyában

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság megállapodásban rögzítette közös célkitűzéseit a Magyar Vöröskereszt Baranya megyében működő szervezetével. 

 

 

Gulyás Zsolt rendőr ezredes, megbízott megyei rendőrfőkapitány és Udvaros Renáta, a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezetének megyei igazgatója együttműködési megállapodást írt alá kedden a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon megtartott munkaértekezleten.

A megállapodásban többek között rögzítették a bűn-, és baleset-megelőzési prevenciós programokon, a közúti közlekedési balesetben megsérült, illetve elhunyt személyek száma csökkentésében, a véradások szervezésében, az idősek védelmében, a bántalmazások megelőzésében szervezett felvilágosítási tevékenységekben való együttműködés, illetve a rendőrség ÉLET-ERŐ-EGÉSZSÉG programjának megyei szintű megvalósítása érdekében vállalt célkitűzéseket.

Tekintettel arra, hogy a közrend és a közbiztonság fenntartásához elengedhetetlen a segítő feladatokat ellátó személyekkel történő együttműködés, a két szervezet között most létrejött megállapodás megteremtette a lehetőségét a közös feladatellátás színvonalának emelésére.

Forrás: BMRFK