Egymilliárdból épült fel egy új üzemcsarnok Pécsett

2020. július 22. szerda 13:51

Egymilliárdból épült fel egy új üzemcsarnok Pécsett

Frissítve a Fidesz közleményével! Átadták Pécs mintegy egymilliárd forintos pályázati támogatással épült új üzemcsarnokát a város déli ipari parkjában szerdán - tájékoztatta a polgármesteri hivatal közleményben az MTI-t.  

 

 

A tájékoztatás szerint a kéthektáros területen kialakított 4500 négyzetméteres létesítményt, valamint a hozzá tartozó raktárt, kamiondokkolót, irodát, és egyebek mellett parkolókat a Matro Kft. hat évre vette bérbe az önkormányzattól.

A honlapja szerint három évtizede Pécsett működő, tanulókkal együtt mintegy 300 embert foglalkoztató cég gépjárműalkatrészeket, forgácsoló szerszámokat és szerszámbefogó rendszereket készít.

A polgármesteri hivatal közölte, hogy az önkormányzatnak korábban mintegy 985 millió forint pályázati támogatásnak köszönhetően nyílt lehetősége a déli ipari park városi tulajdonú területeinek közművesítésére, az úthálózat fejlesztésére, buszmegálló és parkoló építésére.

A beruházásra új ipari befektetők megtelepedése és a városban működő vállalkozások fejlesztési céljainak támogatása érdekében volt szükség.

 

A Fidesz városházi frakciójának közleménye szerint "a tények azt mutatják, hogy a mintegy 1 milliárdos fejlesztés még az előző, Fidesz-KDNP-s városvezetés által kialakított újraiparosítási koncepció alapján készült el, döntően Decsi István alpolgármester munkájának köszönhetően: a korábbi városvezetés szerezte meg a szükséges fejlesztési forrásokat, bonyolította le a tervezési és kivitelezési közbeszerzést, az építési munkák 2019-ben kezdődtek meg.

Péterffy Attila polgármesternek most így semmi más dolga nem volt, mint hogy átadja az időközben teljesen elkészült iparcsarnokot.

Mivel számunkra Pécs gazdaságának fejlesztése kiemelten fontos, így örömmel fogadtuk, hogy Péterffy Attila polgármester nem akadályozta ezt a jelentős, munkahelyeket megtartó és várhatóan teremtő beruházást. Ugyanakkor érdeklődve várjuk, mikor valósul meg az első olyan fejlesztés, amely már valóban a tavaly ősszel hivatalba lépett új városvezetés munkáját dicséri - az elmúlt 9 hónap alatt ugyanis ilyen még nem tapasztalhattak a pécsiek."

 

 

 

Képünk illusztráció.

MTI