Drótnyakörvvel verte láncra kutyáját egy kisnyárádi férfi

2022. június 13. hétfő 09:33

Drótnyakörvvel verte láncra kutyáját egy kisnyárádi férfi

A mohácsi nyomozók befejezték a vizsgálatot annak a férfinak az ügyében, aki drótnyakörvvel verte láncra kutyáját Kisnyárádon. 

 

 

 

Különös szenvedést okozó bánásmód alkalmazásával elkövetett állatkínzás miatt nyomozott a Mohácsi Rendőrkapitányság egy 74 éves kisnyárádi férfi ellen.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2021 októberében a házának udvarán kikötötte a kutyáját egy másfél méter hosszú láncra úgy, hogy az eb nyakára drótot tett.

A drótkötél mély sebet hagyott az állat nyakán, amely erős fájdalmat és különös szenvedést okozott. Az állategészségügyi szakértő azt is megállapította, hogy a szenvedésen túl súlyos, baktériumos fertőzést is okozott az ebnek a drót, amelynek további használata az állat pusztulását okozta volna.

A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a kutya gazdáját, aki elismerte a bűncselekmény elkövetését. A nyomozóknak azt is elmondta, hogy azért tett drótot a kutya nyakára, mert az a bőr nyakörveket mindig lerágta magáról, de nem szeretett volna bajba kerülni amiatt, ha netán az eb megharap valakit.

 

A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

 

 

Forrás: BMRFK