Diákok mérték össze tudásukat a katasztrófavédelmi versenyen

2019. április 04. csütörtök 18:30

Diákok mérték össze tudásukat a katasztrófavédelmi versenyen

A Siklósi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen rendezték meg szerdán a katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt, ahol az általános iskolák felső tagozatos diákjai, valamint középiskolás diákok mérhették össze tudásukat. 

 

A négy főből álló csapatoknak játékos formában, az életkori sajátosságaiknak megfelelően kellett számot adniuk az elsajátított veszélyhelyzeti ismereteikről, és az ön-, illetve más személy mentésében való jártasságukról.

 

Annak érdekében, hogy a fiatalokban az önmentési készség és a biztonság komplex értelmezése minél több szempont figyelembevételével alakuljon ki, a Siklósi Rendőrkapitányság is képviseltette magát az egyik versenyállomáson.

Szabóné Nád Katalin rendőr őrnagy, közlekedésrendészeti osztályvezető-helyettes és Keresztes Viktória rendőr főhadnagy, bűnmegelőzési főelőadó közreműködésével a diákok bűn- és baleset-megelőzési teszteket töltöttek ki, valamint élménypedagógiai feladatokat is végeztek.

Kovács András tűzoltó ezredes, kirendeltségvezető elmondta, hogy két korcsoportban hirdetnek majd eredményt, az első három-három helyen végző csapat tárgyjutalomban részesül, majd a későbbiekben a megyei döntőn mérhetik össze tudásukat és erejüket.

 

Forrás: BMRFK