Csúcstechnológiájú eszközöket adományoztak a pécsi egyetemnek

2019. október 18. péntek 09:59

Csúcstechnológiájú eszközöket adományoztak a pécsi egyetemnek

A műszaki képzésben használható, korszerű szerszámokat és berendezéseket adományozott a Hauni Hungaria a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának. A kar szakmai napján átadott eszközök újabb fontos lépést jelentenek a Hauni és az egyetem nagy múltra visszatekintő együttműködésében. 

 

 

Amikor tavaly hivatalos együttműködési megállapodást írt alá a Hauni Hungaria Gépgyártó Kft. és a Pécsi Tudományegyetem vezetése, a legfontosabb célok között volt a képzés színvonalának további javítása, elsősorban a gyakorlati lehetőségek bővítésével. Ebbe az irányba történt egy újabb lépés a Műszaki és Informatikai Kar új műhelycsarnokainak közelmúltban történt átadásával.

Az épületek felszereléséhez a Hauni Hungaria több mint 14 millió forint értékű adománnyal járult hozzá. „Olyan szerszámgépeket, gépelemeket és alkatrészeket adtunk át az egyetemnek, amelyek a Hauni gyárában használt társaikhoz hasonlóan a jelenlegi műszaki világszínvonalat képviselik. Azt szeretnénk, hogy a leendő mérnökök modern eszközökön tanulva, a vállalatok igényeinek megfelelő szaktudással kerüljenek ki az iskolapadból. Ezért nemcsak az egyetemi képzés feltételeinek javításában segítünk, hanem gyakorlati lehetőséget is biztosítunk az üzemben a hallgatóknak" - foglalta össze dr. Megyeri János, a Hauni ügyvezetője.

A kari szakmai nap keretében tartott átadóünnepségen Prof. Dr. Medvegy Gabriella dékán azt hangsúlyozta, hogy az egyetem csak a gazdasági szereplőkkel együttműködve lehet eredményes. „Az egyetemi tudásbázis és innovációs potenciál kihasználásához együttműködő partnerhálózatot szerveztünk cégekből és szakmai szervezetekből. A Hauni ebben nagyon fontos láncszem, hiszen több pontban is bekapcsolódik az egyetemi képzésbe a tananyagfejlesztéstől a gyakorlati oktatásig" - mondta a PTE MIK vezetője.

A haunis berendezéseket már beszerelték a gyakorlócsarnokban, így a gépészmérnök és rokonszakmák hallgatói az őszi szemeszter során találkozhatnak és természetesen dolgozhatnak is velük.

EQM