Csongrád megyéből érkezik a megye új rendőr-főkapitánya, Gulyás Zsolt ezredes

2019. január 15. kedd 12:01

Csongrád megyéből érkezik a megye új rendőr-főkapitánya, Gulyás Zsolt ezredes

Magyarország belügyminisztere - az országos rendőrfőkapitány javaslatára - a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetésével 2019. január 16-ai hatállyal Gulyás Zsolt rendőr ezredest, rendőrségi tanácsost bízta meg.

 

Gulyás Zsolt Csongrád megyéből érkezik Baranyába. Az ezredes 2015. november 16-tól  a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti főkapitány-helyettesi feladatait látta el, azt megelőzően a Bács-Kiskun Megyei Rendőr főkapitányság Határrendészeti Szolgálatvezetője volt.

Baranya korábbi rendőr-főkapitánya, Dakos József dandártábornok tavaly novemberben távozott, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője lett.


Érdekesség, hogy a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a pécsi kötődésű Piros Attila volt, aki mindössze tíz hónapig tölthette be a posztot.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetésével 2018. november 1-jétől dr. Fellegi Norbert ezredest (a főkapitányság bűnügyi igazgatóját) bízta meg a belügyi tárca vezetője.

Dakos Józsefet 2007-ben nevezték ki a megyei rendőr-főkapitányság vezetőjévé.

Azt megelőzően a Pécsi Határőr Igazgatóság igazgatója volt.

Dakos József lapunk érdeklődésére akkor mindössze annyit közölt, hogy a "szolgálat érdekében történik az áthelyezése, amit a szolgálat érdekében elvállalt."

Fellegi Norbert sem kívánta bővebben kommentálni a fejleményeket, úgy fogalmazott, megbízott főkapitányként kerül a megyei rendőr-főkapitányság élére.

Ez utóbbi azt jelenti, hogy csak átmeneti ideig tölti be a posztot, ez így is lett, megbízatása az új főkapitány kinevezésével lejárt.

 

 

M. B. - Fotó: police.hu (archív)