Családja megölésével fenyegetőzött, elítélték

2019. április 11. csütörtök 08:46

Családja megölésével fenyegetőzött, elítélték

A Pécsi Járásbíróság kedden megtartott tárgyaláson a házastársa sérelmére elkövetett zaklatás bűntette és 2 rendbeli zaklatás vétsége miatt halmazati büntetésül 50 nap elzárásra ítélt egy férfit. 

 

 

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott és felesége, valamint a nő lánya és annak barátja egy ingatlanban éltek. A vádlott és a sértettek 2018. április 3-án, az éjszakai órákban mindannyian otthon tartózkodtak.

A két férfi inni kezdett, eközben a sértett férfi indulatos lett, megszorította az üvegpoharat, mely a kezében összetört, a keze pedig vérezni kezdett.

Ekkor a vádlott megfenyegette mindhárom sértettet, hogy elvágja a torkukat, rájuk gyújtja a házat. Emiatt a sértettek kihívták a rendőrséget.

Az ítélet jogerős.

Korábban, 2018. november 6-án a Pécsi Törvényszék, mint másodfokú bíróság a Pécsi Járásbíróság elsőfokú ítéletét részben megváltoztatva a vádlottat közveszélyokozás bűntettének kísérlete, rongálás bűntette, lopás vétsége, 3 rendbeli kifosztás bűntette, valamint 2 rendbeli okirattal visszaélés vétsége miatt 3 év 3 hónap szabadságvesztésre ítélte és 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Forrás: Pécsi Törvényszék