Csaknem négyszáz táncost láthatunk a Pécsi Fordan Táncklub szombati versenyén

2019. április 04. csütörtök 13:16

Csaknem négyszáz táncost láthatunk a Pécsi Fordan Táncklub szombati versenyén

Ismét közönségcsalogató táncversenyt rendez szombaton 12 órától a Pécsi Fordan Táncklub az Expo Centerben. A XI. Databox Free Dance Style Magyar Kupa, Minősítő Verseny és Csapatbajnokság a klub visszatérő rendezvénye, több mint 12 éve rendezik évente két alkalommal. Ez a Pécsi Fordan Táncklub idei rendezvénysorozatának harmadik állomása lesz. 

 

 

A pécsieken kívül a megyéből érkeznek bólyi, szajki, és pécsváradi táncosok is, de ezúttal több budapesti klub is leadta nevezését.

Az előzetes nevezések szerint 360 táncos fog versenyezni szombaton 12.00 és 19 óra között az Expo Centerben.

A rendezők 11 órakor nyitják az Expot a közönség számára, akik a nap folyamán megismerkedhetnek több érdekes versenyformával. A Fordanos Csapatbajnokság visszatérő versenyforma a Fordanosoknál, immáron XI. alkalommal rendezik meg. A lényege, hogy egy Fordanos csapatban szerepel egy 6 fős rock 'n' roll, egy 6 fős fashion dance formáció, valamint egy fashion dance duó. A rendezők 6 csapatot hoztak létre sorsolással. A küzdelmek egyenes kieséssel kezdődnek, majd pedig körmérkőzésekkel folytatódnak a végső győzelemig. Várhatóan rendkívül izgalmas és a közönség számára nézhető lesz a csapatbajnokság.

Mindig népszerű versenykategória a Rock 'n' Roll és Fashion Dance Táncosok Minősítő Versenye, ahol általában a táncklubok 2-3. vonala szokott versenyezni. A 22 rock 'n' roll formáció és páros a helyezésekért, míg a 17 fashion dance csapat és duó az arany, ezüst és bronz minősítésekért fog táncolni. A zsűri értékelése után minden résztvevő a helyezésének vagy a minősítésének megfelelő éremmel és oklevéllel térhet haza, a legjobbak pedig egy - egy serleggel lesznek gazdagabbak.

A versenynap második felében kerül sor a fashion dance táncosok megmérettetésére, ahol a klub régebbi táncosai fognak versenyezni. 20 egységet fog értékelni a szakmai zsűri, ezúttal helyezéseket kapnak a táncosok.

Igazi csemege lesz a Free Dance Style Magyar Kupa, amelyben a műfaj legszínvonalasabb versenyszámait lehet majd látni, ide nagyrészt a hip-hop jellegű táncok fogják összemérni tudásukat.

A rendezők ezúttal is „megdolgoztatják" a közönséget, hiszen ismét rendeznek szimpátiaszavazást. A nézők a belépőjegyükkel szavazhatnak az általuk vélt legszimpatikusabb csapatra, vagy párosra. A szavazás győztese egy gyönyörű serleggel és természetesen a verseny „Legszimpatikusabb Csapata" címmel lesz gazdagabb. A verseny alatt a szavazók között több mint 100 ezer Ft értékű ajándékot sorsolnak ki.
2019. első félévében még két nagy tömegeket megmozgató rendezvénye lesz a klubnak, mindkettő a Lauber Dezső Sportcsarnokban. Május 4-én, szombaton Dunántúli Akrobatikus Rock 'n' Roll Bajnokság, míg június 16-án vasárnap a Fordan Táncklub Tanévzáró Gálája kerül megrendezésre.

EQM