Csaknem negyedmilliárdot költöttek a Bornemissza utcai óvodára és bölcsődére

2017. október 13. péntek 15:34

Csaknem negyedmilliárdot költöttek a Bornemissza utcai óvodára és bölcsődére

Mintegy 244 millió forintértékben zajlott és zajlik a pécsi Bornemissza utcai óvoda és bölcsőde teljes felújítása. Az óvodai épületegységet Csizi Péter országgyűlési képviselő és Őri László alpolgármester jelenlétében már át is adták pénteken.  

A Bornemissza utcai óvoda és bölcsőde az utóbbi évtizedekben megérett a felújításra, ezért az önkormányzat kiemelten kezelte korszerűsítését. Fejlesztési források felhasználásával kezdtek hozzá a két épületegység megújításához, az óvoda pedig már el is készült.

A fejlesztés során az akadálymentesített épület összes külső homlokzati ablakát hőszigetelt nyílászáróra cserélték, gondoskodtak a falak szigeteléséről, megújult a teljes gépészet, kicserélték a padlóburkolatokat, speciális orvosi és tornaszoba jött létre.

Mint azt Csizi Péter országgyűlési képviselő elmondta, a kormányzat számára a gyed extra, az adókedvezmények, az otthonteremtési támogatások mellett kiemelten fontos, hogy a gyermekvállalást a nevelő, gondozó intézmények felújításának támogatásával is elősegítse.

Ennek eredménye, emlékeztetett rá, hogy Pécsett az elmúlt öt évben 5, a következő két évben pedig további több mint 3 milliárd forint jut iskolák fejlesztésére, ezzel együtt pedig több mint 1,5 milliárd óvodák és bölcsődék megújítására.

Őri László, Pécs alpolgármestere megjegyezte: dolgozó kisgyermekes szülőként pontosan tudja, a legfontosabb, hogy gyermekünk megfelelő környezetben és kezekben legyen, amíg a szülő dolgozik. Az ilyen felújítások éppen ezt garantálják. Hozzátette: a város kiemelten támogatja a gyermeket vállaló és nevelő fiatalokat, hiszen ők jelentik Pécs jövőjét.

Hangsúlyozta: amit ma tapasztalunk az a nyolcvanas évek látható legnagyobb óvoda- és bölcsődefelújítási program Pécsett. Több mint 1,5 milliárd forintból összesen 9 óvoda és fél tucatnál is több bölcsőde újult meg vagy újul meg a következő időszakban.

Jelenleg is 4 óvodában és 3 bölcsődében dolgoznak a szakemberek.

- Nem titkolt célunk, hogy folytassuk a nemrégiben megkezdett felújítási programot a következő években - mondta az alpolgármester.

 

Forrás: Pécsi Önkormányzat