Csaknem hatszázmilló forintból újult meg az uránvárosi piac és környéke

2019. július 13. szombat 09:21

Csaknem hatszázmilló forintból újult meg az uránvárosi piac és környéke

Átadták Uránvárosban az 580 millió forintból korszerűsített piacot, és a beruházás részeként megújított közterületeket.

 

 

A beruházás részeként megújították a piacot, fejlesztették a zöldterületeket és kerékpárutat építettek. A fejlesztését 2017 második felében kezdte meg a pécsi önkormányzat. 

 

Korszerűsítették a városközponti piaccsarnokot, valamint tucatnyi új üzlethelyiséget építettek. Mintegy 900 négyzetméternyi kereskedelmi terület újult meg.

A közterületeket és zöldfelületeket érintő fejlesztések során közel kétezer négyzetméteren füvesítettek, négyezer cserjét ültettek, három játszóteret hoztak létre, kutyafuttatót és kerékpártárolókat építettek.

Tizenkétezer négyzetméternyi utat és járdát aszfaltoztak le, több mint háromezer négyzetmétert pedig térkővel fedtek le.

Decsi István, Pécs alpolgármestere, a terület önkormányzati képviselője az átadón azt mondta, hogy kilenc éve képviseli a helyieket, azóta fejlesztik a középváros méretű településrész különböző pontjait, létesítményeit. A helyiekkel folytatott Uránváros Konzultáció eredményeinek megfelelően az itt élők igényeket figyelembe véve folytak és folynak a munkálatok.

Óvodák, rendelők újultak meg több százmillió forint értékben, járdákat, utakat újítottak fel, új parkolókat hoztak létre, és folyamatban van a város egyik legnagyobb rendelőintézetének felújítása, orvosi eszközcseréje is - közölte a politikus az MTI-vel.

Hozzátette: hamarosan korszerűsítik a városrész fő közlekedési tengelyét, és modernizálnak egy nagy szabadidőparkot is.


MTI - Fotó: Dittrich Éva (archív)