Civilként indul a mohácsi választáson az MSZP-s Csorbai Ferenc

2020. augusztus 07. péntek 17:23

Civilként indul a mohácsi választáson az MSZP-s Csorbai Ferenc

Elfogadta a felkérést, így az eddig szinte ismeretlen, a Változást Akarók Nemzedéke nevű egyesület polgármesterjelöltje lesz a mohácsi időközi választáson, jelentette be Facebook-oldalán Csorbai Ferenc. Ezek szerint nem az MSZP-é, amelynek színeiben eddig politizált.

 

"Örömmel fogadtam, hogy a pártpolitika nélküli, széles ellenzéki támogatottságú helyi egyesület, egyhangúlag engem nevezett meg polgármesterjelöltjének", írta Csorbai Ferenc.

Mindebből következően Csorbai Ferenc nem az MSZP jelöltje lesz, amelynek színeiben eddig politizált.  Ez alátámaszthatja a Magyar Nemzet korábbi értesülését, amely szerint Csorbai Ferenc kiléphet az MSZP-ből.

Ettől persze még a szocialisták és a többi balliberális párt támogathatja a civil szervezet jelöltjét, sőt, ez a helyzet igencsak emlékeztet a balliberális pártok tavaly Pécsett bemutatott forgatókönyvéhez, amikor is egy civil ernyőszervezet indította el a pártok jelöltjeit.

 

A Változást Akarók Nemzedéke nevű egyesület szinte ismeretlen Mohácson. Vezetője dr. Szigeti József, akit Csorbai Ferenc korábban alpolgármesternek jelölt, azonban a képviselő-testület többsége ezt megakadályozta.