Cetlibotrány a pécsi városházán: a Gyurcsány-párt így üzen a pécsi városvezetésnek?

2019. december 09. hétfő 19:26

Cetlibotrány a pécsi városházán: a Gyurcsány-párt így üzen a pécsi városvezetésnek?

A Tiszta Pécs birtokába jutott két fotó, melyeken szerintük a pécsi városháza döntéshozóinál körbejáró cetli látható. Megállapításuk szerint a listán egyértelműen a DK-hoz köthető nevek találhatók, családtagok és barátok szerepelnek a Gyurcsány-párt kívánságlistáján. A cetliken felbukkan a függetlenségét eddig oly büszkén hangoztató Szabad Pécset kiadó cég, a Freedom Média Nonprofit Kft is.  

 

 

Az írás szerint a listán megtalálható az a DK-s aktivista, akit a tavasszal napvilágot látott Kunszt Márta-féle hangfelvételen maga a DK-s politikus minősített nem túl barátságos jelzőkkel: "Ő egyébként egy elszánt DK-s, dolgozott az APEH-ban is. Egy kicsit tintás, esténként iszogat". Az, hogy most újra előkerült a neve, minden bizonnyal egyfajta kárpótlás lehet az „elszántságáért":

Megtaláljuk a cetlin a régi baloldali motoros Meixner András nevét is.

Feltűnik újabb két ízig-vérig DK-s név is, Auth István és Zag Gábor. Ők mindketten képviselők a jelenlegi közgyűlésben, nem meglepő módon a DK színeiben, Kunszt Márta mentoráltjaiként.

Felbukkan az egyik cédulán az önkormányzati adóiroda egyik dolgozója neve is, s ha hihetünk a cetlin szereplő információnak, az adóiroda vezetőjének szemelte ki őt a DK.

S végül, de nem utolsó sorban egy cégnév is szerepel: a Freedom Média Nonprofit Kft., ez pedig nem más, mint a függetlenségét eddig olyan sokszor és büszkén hirdető Szabad Pécs mögött lévő cég.

A pécsi cetlipolitika felvet néhány kérdést, amelyeket a keddi közgyűlésen szándékaink szerint fel is teszünk az érintetteknek: ki és milyen pozíciókat és lehetőségeket néztek ki a listán szereplő emberek részére, s többek között azt is, hogy milyen módszerekkel és milyen tervek mentén kívánja folytatni Gyurcsány Ferenc pártja az új pécsi városvezetés irányítását.

Képünkön: (a 2019. december 3-án Kunszt Márta oldalára feltöltött fotón) balról jobbra: Bikaliné Sipos Éva, Kunszt Márta, Zag Gábor, Bognár Szilvia alpolgármester és Auth István, vagyis a Pécsi Közgyűlés DK frakciója.

EQM