Buszpályaudvar előtt verte meg volt élettársát

2017. június 19. hétfő 10:38

Buszpályaudvar előtt verte meg volt élettársát

A Pécsi Járásbíróság pénteken elrendelte egy komlói férfi előzetes letartóztatását egy hónapra zaklatás bűntette, magánlaksértés bűntette, garázdaság vétsége és testi sértés vétsége alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított, volt élettársa sérelmére követte el a gyanúsításban szereplő bűncselekményeket a 2016. szeptember 26. napjától 2017. június 13-ig terjedő időszakban.

A gyanúsított tavaly, Komlón, a távolsági buszpályaudvar előtt bántalmazta volt élettársát, akivel gyermeke is ott volt.

Később telefonhívásokkal és SMS küldésével is zaklatta, valamint több ízben, a sértett akarata és engedélye nélkül bement a lakásába és onnan nem távozott.

A gyanúsított büntetett előéletű, a gyanúsításban szereplő bűncselekményeket ugyanilyen, részben ugyanezen sértett sérelmére elkövetett bűncselekmények miatt folyamatban lévő büntetőeljárás, távoltartás, ideiglenes megelőző távoltartás és felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el. A nyomozó hatóság csak elfogatóparancs kibocsátásával tudta kézre keríteni, mert ismeretlen helyen tartózkodott.

Alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított - szabadlábon hagyása esetén - ismét megszökne, elrejtőzni, a sértett és a tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével a büntetőeljárás sikerét veszélyeztetné, illetve újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményeket követne el. A határozatot a gyanúsított tudomásul vette.

Forrás: Pécsi Törvényszék