Börtönbe megy egy pécsi szatír, de csak egy évre, mert nem teljesen normális - Ki hitte volna?

2019. szeptember 11. szerda 15:16

Börtönbe megy egy pécsi szatír, de csak egy évre, mert nem teljesen normális - Ki hitte volna?

Pécsi Járásbíróság a kedden megtartott előkészítő ülésen egy férfit  kettő rendbeli szeméremsértés vétsége miatt - mint többszörös és különös visszaesőt - egy évi börtönre és kettő évi közügyektől eltiltásra ítélte. 

 

 

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2017. szeptember 9-én 19.00 óra körüli időben egy pécsi játszótéren a fűben feküdt, majd kigombolta a nadrágját, elővette a nemi szervét és önkielégítést végzett, amelyet észlelt két sértettek.

A vádlott észrevette, hogy a két sértett nézi őt, ezért feléjük fordult és úgy folytatta az önkielégítést.

2017. szeptember 10-én 21 óra 30 perckor egy pécsi lakóház előtti füves területen kigombolta a nadrágját, szabaddá tette a nemi szervét és önkielégítést végzett, miközben oly módon próbálta magára felhívni a figyelmet, hogy az egyik házban lakó nevét kiabálta.

A vádlott kiabálására felfigyeltek hárman is felfigyeltek, amikor észrevette, hogy a sértettek felfedezték, folytatta az önkielégítést.

Egyikük elzavarta a ház elől a vádlottat, aki azonban rövid időn belül visszatért a lakóházhoz és egy fa mögött folytatta az önkielégítést, amit egy időközben a helyszínre érkező rendőrjárőr észlelt.

A vádlott cselekményeit nemi vágyának felkeltése céljából végezte, e célból mutogatta magát.

Kóros elmeállapota enyhe fokban korlátozta cselekménye következményeinek felismerésében és e felismerésnek megfelelő cselekvésben.

Forrás: Pécsi Törvényszék