Bokrétába borult a Science Building, hamarosan jön a tető is

2011. november 28. hétfő 13:58

Bokrétába borult a Science Building, hamarosan jön a tető is

Fontos állomásához érkezett a Pécsi Tudományegyetem összesen közel hétmilliárd forintos beruházása, ugyanis négy hónap alatt elértek az európai uniós támogatásból megvalósuló Science Building épületegyüttes tetőszerkezetéig.  

A szerkezetépítési munkálatok befejezését bokrétaavatással ünnepelte meg november 28-án az egyetem, a város és a kivitelezést végző Grabarics Építőipari Kft. Az eseményen köszöntőt mondott Dr. Páva Zsolt, Pécs Megyei jogú Város polgármestere, Bódis József, a PTE rektora és Grabarics Gábor cégvezető.

Építési hagyományok szerint amikor az emelt épület falai elérik azt a legnagyobb magasságot, ahol a tetőszerkezet elhelyezése megkezdődhet, régi szokás szerint az építtető megvendégeli az építőket. Ez alkalomból az épület homlokzatát szalagokkal, különböző lombozatokkal szokás díszíteni, innen kapta az ünnep a bokréta elnevezést.

TEKINTSE MEG AZ ESEMÉNYEN KÉSZÜLT KÉPGALÉRIÁNKAT:



A kivitelezésről szóló szerződést június végén írta alá Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora és Grabarics Gábor, a Grabarics Építőipari Kft. cégvezetője. A kivitelező a szerződésben vállalta a Science Building épületegyüttes 288 napon belüli kivitelezését, mely lehetővé teszi, hogy az eredeti terveknek megfelelően a 2012-es őszi szemeszterre teljesen készen álljon a régió mintegy 7200 négyzetméteres tudásbázisa.

A Pécsi Tudományegyetem a Science Building létrehozásával kívánja szolgálni a természettudományi és orvostudományi oktatás, kutatás és innováció számos területét. A Science Building korszerű - a Dél-dunántúli Régió életében évtizedes hiányt pótló - nemzetközi tudományszervezési és menedzsment normák szerint kialakított új kutatóintézmény lesz, amely a kutatóegyetemi rangot megcélzó PTE zászlóshajója lehet. Együttműködik vállalatokkal és rugalmasan reagál a kutatási trendekre, a tudásalapú gazdaság igényeire.

Képünkön Páva Zsolt, Bódis József és Grabarics Gábor



Forrás: PTE - Fotók: Dittrich Éva