Bognár Szilvia szerint munkahelyi lelki terror alatt tartotta őt alpogármesterként Péterffy

2022. június 14. kedd 14:04

Bognár Szilvia szerint munkahelyi lelki terror alatt tartotta őt alpogármesterként Péterffy

Parázs vitát követően menesztette a közgyűlés keddi ülésén Bleszity Péter, a ZSÖK ügyvezetőjét, s helyére a cég üzemeltetési igazgatóját, Hummel Márkot nevezték ki. Az, hogy miért került minderre sor, nem derül ki pontosan, korábban a városvezetés arra hivatkozott, hogy nem volt felhőtlen a viszony a ZSÖK és a Pannon Filharronikusok vezetője között.

 

A nyári szünet előtt utolsó közgyűlésre került sor kedden, amelyen a legnagyobb vitát a ZSÖK ügyvezető igazgatójának tervezett leváltása hozta. 

A városvezetés korábban azzal magyarázta a tervezett lépést, hogy "a kormányzati tárgyalások teljes körű előkészítésének alapfeltétele a városi oldalon egységes álláspont kialakítása mind a pénzügyi, mind a kulturális-stratégiai célokat illetően. Ehhez a ZSÖK NKft. és az érintett, cégjogi szempontból alá tartozó kulturális cégek menedzsmentjei között együttműködő és feszültségektől mentes viszonyra van szükség. Ez ma a ZSÖK NKft. és a Pannon Filharmonikusok-Pécs Közhasznú Nonprofit Kft. menedzsmentje esetében nem tekinthető teljesnek."

Ennél lényegesen több az ülésen sem derült ki, annyi viszont igen, hogy az ügyvezető kirúgásáról és az új vezető kinevezéséről a városvezetés nem egyeztetett a művészeti tanáccsal.

A város volt alpolgármestere, a volt DK-s képviselő Bognár Szilvia azt mondta, 2020-ban legalább két ember pontosan tudta, hogy nem lesz rendben Bleszity Péter kinevezése, ő és Péterffy, csak utóbbi bízott benne, hogy Bleszity engedelmes lesz.

Úgy fogalmazott, azért váltják most le, mert nem elég engedelmes. Megemlítette, hogy őt alpolgármesterként a polgármester munkahelyi lelki terror alatt tartotta.

Péterffy Attila válaszában azt mondta, szerencsére kiderült, hogy a saját párttársai előtt is ordas hazugságokat mondott, s visszautasította Bognár Szilvia "összes hazugságát".

A Fidesz frakcióvezetője, Csizmadia Péter szerint ebben a vitában minden benne van, ami a Péterffy-kurzust jellemzi.

Amint kipécéznek egy ellenfelet, besározzák, mondvacsinált okokkal karanténba helyezik, szakmai érvek helyett másokat sértegetnek.

- Önök sem gondolják komolyan, hogy a ZSÖK vezetője fogja lefolytatni az állammal a tárgyalásokat. Miért egy karbantartó fogja lefolytatni a tárgyalásokat? A Horváth-Bleszity ellentét felemlegetése is nevetséges. A Cella Septichora ügye sínen van, nincs szükség hozzá vezetőváltásra. Ez nyílt megsértése Pécs kulturális és művészeti társadalmának, ő kér elnézést a városvezetés nevében - jelentette ki.

A közgyűlés végül megszavazta Bleszity menesztését csakúgy, mint Hummel kinevezését.

M. B.