Betépve vezetett, utasainál drogot találtak

2019. január 14. hétfő 10:49

Betépve vezetett, utasainál drogot találtak

Egy pécsi közúti ellenőrzés alkalmával fogták el a rendőrök azt a gépkocsivezetőt, aki bódult állapotban vezette autóját, és utasainál is kábítószergyanús anyagokat találtak. 

 

A rendőrök január 13-án 2 óra 35 perckor Pécsett, a Krisztina tér és a Maléter Pál utca kereszteződésében vonták ellenőrzés alá azt a személygépkocsit, amelyben egy 22 éves lábodi, egy 21 éves és egy 33 éves kaposvári, valamint egy 18 éves nagyberki férfi utazott.  

A rendőrök a gépjárműben utazó négy férfi ruházatának átvizsgálása során összesen bruttó 75,3 gramm kábítószergyanús növényi származékot, valamint bruttó 9,3 gramm kábítószergyanús fehér port találtak és foglaltak le.

A rendőrök a négy férfit előállították, majd kihallgatták őket gyanúsítottként. A velük szemben alkalmazott kábítószer-gyorsteszt pozitív eredményt mutatott.

A 22 éves sofőr ellen - vezetői engedélyének elvétele mellett - kábítószer birtoklása vétség, valamint járművezetés bódult állapotban vétség, a három utasa ellen pedig kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság.

Forrás: BMRFK