Beszáll az állam a pogányi reptér fejlesztésébe, nagy gépek is leszállhatnak majd

2019. február 02. szombat 11:20

Beszáll az állam a pogányi reptér fejlesztésébe, nagy gépek is leszállhatnak majd

A kormány partnere Pécsnek, s abban érdekelt, hogy a helyi gazdaság új lendületet kapjon, emellett sor kerül a pogányi reptér bővítésére, hangzott el Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján. 

 

 

Magyar Levente kiemelte, hogy Pécsett az utóbbi években ezres nagyságrendben sikerült létrehozni munkahelyeket Pécsett az ipar és szolgáltatások területén, többek között az állami szerepvállalásnak is köszönhetően.

Szavaiból kiderült: az állam partnere Pécsnek, s abban érdekelt, hogy a helyi gazdaság új lendületet kapjon a következő időszakban.

Az MTI tudósítása szerint elmondta: a Dél-Dunántúl fellendülése jelentős részben a kormány szerepvállalásával kezdődhetett meg és folytatódhat a következő években is - tette hozzá.

Kiemelte többek között a helyi infrastrukturális beruházásokat, elsősorban az autóút-hálózat bővítését és a pogányi repülőtér fejlesztését.

A reptérfejlesztés kapcsán azt mondta, hamarosan egy vidéki reptérfejlesztési program indul, amelynek keretében sor kerül a pogányi repülőtér bővítésére, annak „nagygépes használatra" alkalmassá tételére.

Mindezek mellett, rövidtávon egy, hosszabb távon két ponton is eléri Pécstől nem messze a horvát határt az autópálya, s javítják Pécs és Budapest, valamint Pécs és Horvátország vasúti kapcsolatát.

Decsi István, Pécs alpolgármestere elmondta, hogy Pécsett az elmúlt időszakban megjelenő befektetéseknek köszönhetően a helyi gazdaság erősödése megindult. Hozzátette, hogy a jól képzett helyi munkaerő és a magas színvonalú oktatás a nemzetközi vállalatok figyelmét is fölkeltette, amely egy új léptéket jelent a helyi gazdaságfejlesztésben.

Katona Gábor, a Hauni Hungária Gépgyártó Kft. ügyvezető igazgatója arról szólt, hogy üzemüket a 2020-ban záruló új beruházás során világszínvonalú eszközökkel szerelik föl, hogy bővítsék a termelési kapacitást és javítsák annak hatékonyságát. A cég vezetője üdvözölte a reptérfejlesztéssel kapcsolatos bejelentést, szavaiból kiderült, az a Hauni számára is kulcsfontosságú a jövőt illetően.

 

EQM - MTI - Pécs önkormányzata