Baranyai önkéntes tűzoltók versengtek, két egyesület új járművel gyarapodott

2024. június 16. vasárnap 09:44

Baranyai önkéntes tűzoltók versengtek, két egyesület új járművel gyarapodott

Közös sportversenyt tartott a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Baranya Vármegyei Tűzoltó és Katasztrófaelhárító Szövetség és a Szentlőrinci Önkéntes Tűzoltó Egyesület a Baranya vármegyei önkéntes tűzoltó egyesületek részére. A már hagyománynak számító megmérettetésre idén a szentlőrinci sportpálya adott otthont, június 15-én (szombaton) csaptak össze az önkéntes lánglovagok.

 

 

A rendezvényt megelőzően szirénázó tűzoltó gépjárművek hangja töltötte meg a várost, ugyanis az önkéntesek felvonulással kezdték a napot.

A rendezvényt Karsa Róbert tűzoltó ezredes, a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese nyitotta meg. Beszédében sok sikert kívánt a versenyhez, azonban kiemelte, ez a nap nem csupán a sportról szól - két egyesület ugyanis hatalmas mérföldkőhöz érkezett.

A szentlőrinci és majsi egyesület ezen a napon vehette át legújabb tűzoltó gépjárműjét, ami nem csak az egyesület munkáját segíti majd, de a lakosok biztonságát is növeli.

Az átadást követően Tóth György a Szentlőrinci Önkéntes Tűzoltó Egyesület és Laduver Albert a Majsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnökei fejezték ki köszönetüket, majd a Pólya Krisztina majsi és Koltai Péter szentlőrinci polgármester köszöntötte a résztvevőket.

A héten a Szent Flórián Önkéntes és Ifjúsági Tűzoltó Egyesület, valamint a Szabadszentkirályi Önkéntes Tűzoltó Egyesület eredményes rendszerben tartó gyakorlatot hajtott végre, így jogot szereztek arra, hogy egy évig az önálló beavatkozással kapcsolatos tevékenységüket folytathassák. Az erre feljogosító tanúsítványt az egyesület elnökei vehették át igazgatóhelyettes úrtól.

Rövid technikai eligazítást követően sorakoztak fel az önkéntes egyesületek tagjai a rajtvonalnál, majd különböző versenyszámokban mérték össze tudásukat. A Szabadszentkirályi Önkéntes Tűzoltó Egyesület 800-as váltó és kismotorfecskendő-szerelő versenyszámban, felnőtt vegyes kategóriában bizonyított, míg 800-as váltó és kismotorfecskendő-szerelő versenyszámban, a Szentlőrinci Önkéntes Tűzoltó Egyesület pedig férfi felnőtt kategóriában vette fel a kesztyűt. A Jövő-Szövő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Szent Flórián Önkéntes és Ifjúsági Tűzoltó Egyesület Hagyományos Ifjúsági CTIF versenyszámban, vegyes kategóriában indult, míg a Majsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület fiataljai ugyanezen versenyszámban, de fiú kategóriában mutatták meg a tudásukat.

Bár a hangulat végig baráti volt, az összecsapásokon látszott, hogy mindenki komolyan készült a megmérettetésre és a legjobbját akarta nyújtani.

Az eredményhirdetésen valamennyi csapat átvehette az okleveleket, serlegeket és érmeket, amelyet Karsa Róbert tűzoltó ezredes adott át.

Forrás: Katasztrófavédelem