Baranyában is fákat döntött a szél, iskola udvarára dőlt egy kettéhasadt fenyő

2020. június 17. szerda 12:22

Baranyában is fákat döntött a szél, iskola udvarára dőlt egy kettéhasadt fenyő

A megye tűzoltóinak a heves esőzések, valamint a viharos erejű szél miatt több esetben is vonulnia kellett. Úttestre dőlt fák akadályozták, veszélyeztették a forgalmat, valamint egy esetben magasfeszültségű kábelre dőlt fa áramkimaradást okozott. 

 

 

Orfűn, a Füzes Antal sétányon egy húz méter magas, korhadt fa kidőlt és a mellette található magasfeszültségű kábelre támaszkodott. A kábel és a fa találkozásánál ív keletkezett, a fa beizzott, füstölt.

Az áramszolgáltató feszültségmentesítést elvégezte, majd a komlói hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész, dugólétra, kötél és az áramszolgáltató teleszkópos eszköze segítségével a fát eltávolították.

Az eset során kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt. A beavatkozás idejére a település egy részén nem volt áramszolgáltatás.

Pécsen, a Mecsekoldalban, egy 15 méter magas cseresznyefa, Magyaregregy külterületén egy húsz méter magas tölgyfa dőlt ki, míg Komlón, egy iskola udvarán egy fenyőfa felhasadt és megdőlt.

A fák közúton, kerékpárúton, valamint az iskola udvarán képeztek akadály és veszélyeztették a forgalmat, illetve az ott tartózkodókat. Valamennyi esetben a hivatásos tűzoltók a fákat motoros láncfűrésszel visszadarabolták és kézi erővel eltávolították. Az esetek során személyi sérülés, illetve anyagi kár nem keletkezett.

Forrás: Katasztrófavédelem