Balhé a Zsolnayban: egy berágott kisrészvényes tett feljelentést a NAV Bűnügyi Igazgatóságán

2016. április 28. csütörtök 15:56

Balhé a Zsolnayban: egy berágott kisrészvényes tett feljelentést a NAV Bűnügyi Igazgatóságán

Egy kisrészvényesnél telt be a pohár, s ő tett feljelentést a Zsolnay-gyár ügyében az adóhivatal Bűnügyi Igazgatóságán, amelyet követően elindult a nyomozás, értesült a Pécsi Újság.hu. 

Mindeddig csak találgatások voltak arról, ki tett feljelentést a pénzügyi nyomozóknál a Zsolnay-gyár ügyében. Az erről szóló pletykák szerint a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. többségi tulajdonosával szemben gyakorlatig hadban álló pécsi városvezetés (erről bővebben lásd korábbi írásainkat a kapcsolódó anyagok közt, jobbra fent) nyomta fel a céget a NAV-nál, azonban a Pécsi Újság.hu információ szerint nem Páváék voltak a beadvány szerzői.

Úgy tudjuk, egy kisrészvényes volt a feljelentő, aki költségvetési csalás és más bűncselekmények gyanúja miatt fordult a pénzügyi nyomozókhoz. Információink szerint az illető azért szánta el magát a lépésre, mert megelégelte azokat a tudomására jutott dolgokat, amelyek szerinte átlépték a törvényesség határát.

Többek között azt - amint arról a PécsMa.hu internetes hírportál csütörtökön forrásaikra hivatkozva beszámolt - hogy csomagtartóban lophattak ki ismeretlen elkövetők porcelánokat a pécsi gyárból. A hírportál informátora szerint nem egyszeri alkalom volt, hogy nem hivatalosan, különböző helyekre csomagtartóban szállítottak nagy értékű porcelánt.

A feljelentő személyére vonatkozó információnkkal kapcsolatban természetesen kerestük a NAV-ot, s tudakoltuk tőlük azt is, milyen fejleményei vannak a nyomozásnak. Az válaszolták, semmilyen tájékoztatást nem kívánnak adni.

Pénteken egyébként újabb csörtére kerülhet sor a Zrt. többségi tulajdonosa és a város között, akkor kerül sor a cég közgyűlésére. Úgy tudjuk, létezik olyan forgatókönyv, amely szerint kizárják a város által delegált tagokat. Ha ez megtörténik, az önkormányzat ugyan jogorvoslatot kérhet, annak elbírálásáig azonban több hét, akár több hónap is eltelhet, s addig nélkülük is hozhat a főtulajdonos stratégiai döntéseket - akár a gyár elköltöztetéséről is.

Képünk illusztráció.

M. B. - Fotó: Kálmándy Ferenc