Áprilisban Pécsre érkezik a népszerű akadályverseny - Bárki rajthoz állhat

2019. február 21. csütörtök 14:23

Áprilisban Pécsre érkezik a népszerű akadályverseny - Bárki rajthoz állhat

A Crazy5K egy szórakoztató akadályverseny, aminek teljesítése során a szervezők szerint a felnőttek is újra gyereknek érezhetik magukat. A tíz óriási, felfújható akadályt egy öt kilométer hosszú pályán helyezik el. Áprilisban a pécsiek is kipróbálhatják a versenyt, amiről Tóth Bettina, a Crazy 5K operatív vezetője beszélt lapunknak.  

  

- Mikor jött létre a Crazy 5K? Mi ez pontosan, s mi a lényege?

- 2017-ben volt az első versenyünk Dunakeszin. A cél, hogy a felnőttek újra gyereknek érezhessék magukat, s a szürke hétköznapokból kicsit kimozduljanak. Elsősorban a szórakozás a lényeg, nem az, hogy ki milyen gyorsan teljesíti a pályát.


- Milyen programjaik voltak eddig, s hol?

- A CRAZY5K típusú futást három országban szervezzük. Olaszországban, Ausztriában  és Magyarországon. Eddig Budapest, Debrecen, Szeged volt a helyszín, idén Péccsel és Győrrel bővül a sor. Két új programot is bevezetünk, az egyik a Crazy5k- Kids, amely ugrálóvár gyerekeknek, illetve a Crazy Sprint, ami pedig egy 200 méter hosszú akadálypálya felnőtteknek.

- Sokan érdeklődnek a verseny iránt?

- Igen, mivel a program nem sportolóknak szól elsősorban, hanem bárkinek. Így az emberek élvezik, hogy teljesíteni tudnak egy versenyt. Megfigyelhető az ismétlődő helyszíneken a jelentkezők számának növekedése, s a folyamatosan gyarapodó érdeklődés.

- Pécsett mi lesz a program?

- Pécsett április 28-án rendezzük meg az eseményt. Délelőtt tíz órakor kezdődik az első futam, onnantól kezdve 15 percenként indítjuk a futamot. A rajt előtt 1-1,5 órával érdemes a helyszínre érkezni. Különböző kísérő programok is lesznek - ezekről folyamatosan posztolni fogunk az időpont közeledtével az oldalunkon, illetve a rendezvény Facebook-eseményénél.

- Mit lehet tudni az akadálypályákról?

- Tíz különleges, óriás felfújható akadályon kell keresztülfutni egy öt kilométer hosszú pályán. A legnagyobb akadály 42 méter hosszú. Minden befutó egyedi érmet és emblémázott pólót kap a végén. Fontos, hogy minden nevezőnek el kell érnie a 130 centiméter magasságot és nyolcévesnél idősebbnek kell lennie.

- Lesz nevezési díj?

- Igen, 6000 forint a nevezési díj február 28-ig, 7000 forint március 28-ig, 8000 forint április 3-ig és 9000 forintot kell fizetni április 10-ig. A tízfős csapat minden tagja 10 százalék kedvezményt kap, míg a 20 fős csapat 20 százalékot. 15 év alatt 20 százalék kedvezmény jár. 

- A jövőben is terveznek hasonló eseményt Baranyában?

- Reméljük, hogy a verseny sikeres lesz és így később lesz igény arra, hogy visszatérjünk.

Pauska Petra - Fotó: Crazy 5K