Április 15-ig igényelhető a locsolási kedvezmény

2019. április 05. péntek 11:36

Április 15-ig igényelhető a locsolási kedvezmény

A kerttel rendelkező fogyasztók április 15-ig adhatják be/újíthatják meg igényüket a májustól szeptember végéig érvényes tíz százalékos locsolási kedvezményre. Aki addig nem kérvényezi a locsolási kedvezményt a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. ügyfélszolgálatán, az idei nyárra lemarad róla. 

 

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. kétféle lehetőséget kínál lakossági ügyfeleinek, hogy csökkentsék a locsolási célra elhasznált víz mennyisége után fizetendő közüzemi díjakat.

A két kedvezmény közül egyszerre csak az egyikkel élhetünk.

A kerttel rendelkező fogyasztók május elsejétől szeptember végéig érvényes tíz százalékos locsolási kedvezményt igényelhetnek: az adott időszakban a felhasznált vízmennyiség tizedét nem kell megfizetni a csatornadíjszámlában.

A kedvezményt minden évben meg kell újítani, a társaság ügyfélszolgálati irodájában (vagy a weboldalról letöltött, kitöltött nyomtatvány beküldésével) április 15-ig igényelhetik azok, akik kétezer négyzetméternél kisebb alapterületű házi kerttel rendelkeznek és nincsen saját kútjuk.

Vagy egész évben spórolhatunk locsolómérővel: a hiteles, külön mellékvízmérővel ellátott, locsolási célú csapok vízfelhasználása után nem kell csatornadíjat fizetni. A kézzelfogható megtakarításon túl ez a környezettudatosabb kertöntözést is elősegíti, hiszen pontosan mérhető, ellenőrizhető, mikor mennyit locsolunk.

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. elektronikusan beküldve is elfogadja a nyomtatványt.

Forrás: Tettye Forrásház