Annyira részeg volt egy nő, hogy járni sem tudott, de a buszsofőrt sikerült megütnie

2017. szeptember 12. kedd 11:51

Annyira részeg volt egy nő, hogy járni sem tudott, de a buszsofőrt sikerült megütnie

A Pécsi Járásbíróság a napokban K.-né H. B.-t 7 hónap felfüggesztett börtönre ítélte, amiért cirkuszolt egy pécsi buszon és meg is ütötte a sofőrt. 

A törvényszék közlése szerint a sértett férfi, mint buszvezető áll munkaviszonyban a TÜKEBUSZ Zrt. alkalmazásában, feladata közé tartozik az utazási feltételekben foglaltak betartása, betartatása is.

2016. október 31-én este Pécsett az egyik helyi járatú autóbuszt vezette, a belvárosból a Gyárváros irányába, amikor az egyik belvárosi megállónál megállt.

A vádlott nő a aznap két férfivel italozott a belvárosban, majd mindhárman a sértett által vezetett autóbuszra kívántak felszállni, azonban a vádlott olyan ittas volt, hogy a társai támogatták, mivel már járni sem tudott.

Amikor a gépjárművezető észlelte az erősen ittas vádlottat, felszólította, hogy szálljon le a buszról, mivel ilyen állapotban nem vehet részt a tömegközlekedésben. A vádlott ezt követően kiabált, a buszvezetőt szidalmazta és egy ízben a sofőrt az utasoktól elválasztó plexin behajolva a jobb kezét megütötte.

A vádlottat kísérő egyik férfi lesegítette őt a buszról, de a vádlott még akkor is kiabált és a buszsofőr felé köpött, de a plexit találta el, majd kísérőivel együtt távozott a helyszínről.

A buszsofőr a bántalmazás következtében nem sérült meg.

Forrás: Pécsi Törvényszék