Annyira kiakadt egy motoros Pécsett, hogy rúgott egyet

2019. április 03. szerda 16:07

Annyira kiakadt egy motoros Pécsett, hogy rúgott egyet

A Pécsi Járásbíróság szerdán közúti veszélyeztetés miatt bűnösnek mondta ki egy motorost, 2 évre eltiltotta az „A” kategóriájú járművezetéstől és 150.000,- Ft pénzbüntetésre ítélte. 

 

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint a vádlott 2018. március 30. napján 18 óra 30 perc körüli időben az általa vezetett Honda típusú motorkerékpárral közlekedett az 58-as számú főközlekedési úton Harkány felől Pécs irányába.

 

A vádlottat az élettársa követte motorkerékpárral, aki a pogányi elágazó közelében a Pécs felé személygépkocsival közlekedő sértettel nézeteltérésbe keveredett, mivel véleménye szerint a sértett a vádlott által vezetett motorkerékpár és ő közé indokolatlanul sorolt be, a vádlott élettársa a nemtetszését kézmozdulatokkal fejezete ki.

A vádlott miután észlelte, hogy élettársa konfliktusba keveredett, Pécsett, a II. János Pál út közelében található áruház melletti buszmegállóban megállt, bevárta a sértett érkezését. A sértett a külső forgalmi sávban érkezett az általa vezetett gépkocsival a buszmegállóhoz, ahol a vádlott állóhelyzetből elindulva, az úttest külső forgalmi sávjába keresztben bevágott a sértett elé úgy, hogy a külső forgalmi sávban keresztben megállt.

Az ütközést elkerülendő a sértett a belső forgalmi sávba tért át a hirtelen balra tett kormánymozdulattal. A vádlott ezen cselekményével a sértett és utasa életét, testi épségét közvetlen veszélynek tette ki.

Ezt követően a vádlott a sértett által vezetett személygépkocsi bal oldalához került és a mozgásban lévő személygépkocsi bal oldali külső visszapillantó tükrét a jobb lábával lerúgta, majd a helyszínről eltávozott.

A vádlott cselekményével 48.269.- Ft rongálási kárt okozott a sértettnek, amely kár az eljárás során nem térült meg.

Az előkészítő ülésen a vádlott bűnösségét beismerte és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

Az ítélet jogerős.

 

Forrás: Pécsi Törvényszék