Alaposan összevert egy utas egy pécsi buszsofőrt

2019. március 05. kedd 09:17

Alaposan összevert egy utas egy pécsi buszsofőrt

A Pécsi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki a buszvezetőre támadt, mert a buszról le akarta szállíttatni.

 

A férfi 2018. júliusában Pécsett egy helyi járatú buszra szállt fel, ahol azonban a busz
sofőrjének többszöri felszólítására sem mutatta fel érvényes bérletét, illetve jegyet sem
érvényesített.

Mivel a sofőr nem volt hajlandó a busszal elindulni, ezért a bliccelő dühében a sofőr mellett lévő fülkeajtó ablaküvegére ütött, majd a buszvezetőt ököllel arcon ütötte.

A sofőr ekkor felszólította a vádlottat, hogy szálljon le a buszról, mire a férfi sértegetni és fenyegetni kezdte őt. Mindezek miatt a buszvezető rendőrt hívott, ezért a vádlott hozzálépett, bal mellkasán megütötte, majd csuklójánál fogva megrántotta, melynek következtében a sértettnek kifordult a válla.

A buszvezető a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett el, felső ajka felrepedt, válla kificamodott, illetve töréseket is elszenvedett.

Az elkövető cselekménye a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmények közül a legsúlyosabb büntetési tétele 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztés.

Képünk illusztráció.

Forrás: Baranya Megyei Főügyészség