Ajándék a sörbarátoknak: az idei ünnepi időszakban is kortyolható a Három Királyok

2018. december 03. hétfő 11:39

Ajándék a sörbarátoknak: az idei ünnepi időszakban is kortyolható a Három Királyok

Több évtizedes hagyományt követve november végétől ismét kapható a Három Királyok, a Pécsi Sörfőzde ünnepi terméke. A karakteres, 6,3 százalék alkoholtartalmú nedű igazi prémiumtermék, nem csoda hát, hogy a sörbarátok egyik nagy kedvencének számít.


A Biblia szerint Jézus születésének hírére Betlehembe érkező napkeleti bölcsek után Három Királyok nevet viselő sör a folyékony kenyeret kedvelő pécsiek körében szinte ugyanúgy hozzátartozik az adventhez és a karácsonyhoz, mint az ajándékozás, a bejgli vagy éppen a feldíszített fenyőfa.

Nekik idén sem kell csalódniuk, a Pécsi Sörfőzde ugyanis novemberben ismét piacra dobta a népszerű terméket. A tradíciónak megfelelően limitált kiadásban érhető el az ital, amelyből egy, legfeljebb két főzet készül.

A sörfőzdénél érdeklődésünkre elmondták, hagyományos nyíltkádas, alsóerjesztésű, testes, borostyánszínű, aromás sörfajtáról van szó, amely 6,3 százalék alkoholtartalmú.

A megszokotthoz képest tehát valamivel erősebb italt főztek az Alkotmány utcában, a hideg időben ugyanis az ilyen jellegűek „csúsznak" leginkább, ezeket keresi a fogyasztók egy jelentős része. A Három Királyok azért is különleges, mert a hagyományos sörökhöz képest hosszabb erjesztési eljárással készítik, ennek köszönhetően pedig az érlelés során más íz- és aromaanyagok válnak hangsúlyossá.

A termék alapvetően egy régiós sör, azaz elsősorban Pécsett, illetve a városhoz közeli boltokban és vendéglátóhelyeken találkozhatunk a Három Királyokkal. Az ország más részeiben is kapható azonban, Budapesten például a Szent István-bazilika előtti karácsonyi vásáron is kínálják a Pécsi Sörfőzde más termékeivel együtt.

Természetesen a hagyományoknak megfelelően a pécsi ünnepi vásáron is csapra verték a Három Királyokat. 

Palotás Péter - Fotó: Dittrich Éva